„Ministerul Energiei a luat act de decizia Curţii de Apel Alba Iulia luată marţi, 8 noiembrie, prin care se respinge procedura de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (C EH). Este o decizie definitivă a unei instanţe de judecată pe care Ministerul Energiei nu poate decât să o respecte şi să i se conformeze. Ieşirea din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara nu este o situaţie favorabilă societăţii şi nu creează premisele unui proces facil de restructurare a companiei. Chiar şi în această situaţie, în care societatea, aflată în dificultăţi financiare enorme, nu beneficiază de protecţia conferită de starea de insolvenţă, obiectivul Ministerului Energiei rămâne acelaşi: să restructureze şi să eficientizeze societatea”, se precizează în documentul citat de Agerpres. Planul privind măsurile de eficientizare a CEH continuă să fie viabil, iar Ministerul Energiei va identifica soluţiile necesare pentru protejarea companiei de pericolului falimentului.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă pe 7 ianuarie 2016, însă Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani împotriva sentinţei de intrare în insolvenţă, aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond. În 23 iunie, Tribunalul Hunedoara a decis reintrarea în insolvenţă a CEH şi a numit acelaşi administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează peste 6.000 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

Compania are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.