Miliardarul american, acuzat de evaziune fiscală timp de 20 de ani! Cum vrea să scape de proces? Prejudiciul e uriaș

Robert Brockman, un miliardar american în vârstă de 79 de ani, este acuzat în dosarul celei mai mari evaziuni fiscale din Statele Unite ale Americii. Mogulul texan a fost pus sub acuzație anul trecut de către Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite pe motiv că a ascuns 2 miliarde de dolari din venitul său în entități off shore din Bermuda și conturi bancare secrete timp de cel puțin 20 de ani.

Chiar dacă are o avere estimată la 7 miliarde de dolari, foștii asociați ai mogulului spun despre el că este genul de miliardar avar care preferă să se cazeze la hoteluri low-bugdet și să mănânce mâncare congelată.

După ce a fost acuzat, miliardarul a pledat ca nevinovat pentru cele 39 de capete de acuzare în ceea ce privește evaziunea fiscală, fraudă electronică și spălare de bani. Pentru a evita procesul, miliardarul spune că suferă de demență. Totuși, procurorii sunt de părere că boala acestuia este, de fapt, inventată și că miliardarul se preface, informează Daily Mail.

Robert Brockman este directorul propriei companii numită Reynolds and Reynolds care se ocupa cu vânzarea de software folosite de către reprezentanțele auto din SUA.

Miliardarul era sub investigație de mai mulți ani

Autoritățile american îl suspectau de mai mulți ani pe Robert Brockman, procurorii spunând că acesta a aflat de acuzații în anul 2016.

Potrivit unor acte judiciare obținute de către Wall Street Journal, miliardarul a început, în 2018, să caute medici specilizați pe probleme mentale pentru a-i evalua starea de sănătate mentală pe care o are. Acest lucru s-a întâmplat după ce acuzatul a făcut o scurtă vizită la casa avocatului său din Bermuda.

În martie 2019, un medic a constatat că Brockman suferă de pierderi de memorie pe termen scurt. Totuși, procurorii sunt de părere că există un conflict de interese la mijloc având în vedere că medicul care a dat acest diagnostic lucrează la Baylor College of Medicine, instituție care a primit mai mulți bani, sub formă de donație, din partea miliardarului.

Mai mult decât atât, procurorii tind să creadă că boala acestuia este inventată și din cauză că miliardarul continuă să ocupe funcția de director al companiei. Documentele oficiale mai arată că, anul trecut, Brockman a susținut un test cognitiv și că acesta a avut probleme în a desena un ceas, lucru ce l-a făcut pe medicul care-l supraveghea să dea diagnosticul de demență moderată.

Foștii asociați nu-l vorbesc de bine

Foștii asociați ai lui Robert Brockman îl descriu pe acesta ca fiind zgârcit chiar dacă are o avere uriașă. Aceștia au scos la iveală că miliardarul obișnuia să cumpere mobilă folosită pentru birourile sale și le-a interzis angajaților săi să fumeze pentru a nu plăti health insurance.

Informațiile aduse de către foștii asociați sunt șocante, având în vedere că procurorii spun că miliardarul deține un conac în Houston estimat la 8 milioane de dolari, o cabană de ski în Aspen, Colorado, un avion privat de tip Bombardier și un yach.

Sursă foto: Dreamstime