Averea cumulată a celor mai bogaţi 10 oameni din lume este, în prezent, mai mare decât PIB-ul combinat al celor mai sărace 85 de ţări de pe glob. Astfel, potrivit datelor analizate de Learnbonds.com, aceste zece persoane, în principal miliardari din Statele Unite, au o avere combinată de 858,1 miliarde de dolari. Prin comparaţie, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional pentru 2019, cele mai sărace 85 de ţări din lume au un PIB combinat de 813,5 miliarde de dolari.

Averea acestor miliardari întrece şi PIB-ul anumitor ţări considerate adevărate puteri economice. Spre exemplu, deşi este unul dintre principalii producători de petrol la nivel mondial, PIB-ul Arabiei Saudite este mai mic decât averea cumulată a celor 10 miliardari, situându-se la nivelul de 779,29 miliarde de dolari (poziţia a 18-a la nivel mondial).

Averea miliardarilor lumii vs alte ţări

În februarie 2020, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de circa 125,3 miliarde de dolari. Asta înseamnă că miliardarul american are o avere mai mare decât PIB-ul a 128 de ţări de pe lista FMI. Bezos se clasează puţin peste Maroc, care are un PIB de 119,04 miliarde de dolari şi se află pe poziţia 58 la nivel global.

Al doilea cel mai bogat pământean este, în prezent, Bill Gates. Fondatorul Microsoft are o avere estimată la 112,6 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează peste 127 de ţări şi aproape de Ecuador, care are un PIB de 107,9 miliarde de dolari (locul 59 la nivel global).

Bernard Arnault şi familia sa încheie podiumul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere de circa 108 miliarde de dolari. Creatorul brandurilor Louis Vuitton sau Sephora se plasează puţin peste Ecuador şi Slovacia, care au PIB-uri de 107,9 miliarde, respectiv 106,5 miliarde de dolari, potrivit Learnbonds.com.

În continuare, puteţi observa şi cum se compară averile celorlalţi miliardari din Top 10 cu PIB-ul câtorva ţări din lume.