Primăria municipiului Aiud (judeţul Alba) are de recuperat o sumă importantă din amenzi şi impozite neplătite. Este vorba despre circa un milion de lei.

Maşini sechestrate în schimbul plăţii datoriilor

Reprezentanţii Primăriei Aiud au găsit o metodă perfectă de a recupera acest prejudiciu: au pus zeci de autoturisme sub sechestru! Maşinile aparţin mai multor persoane fizice şi juridice care nu şi-au plătit datoriile către municipalitate.

Inspectoratul Județean de Poliție Alba a fost înştiinţat pentru a proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare şi a cărţii de identitate în cazul celor 66 de autoturisme în cauză, se arată într-un comunicat postat pe site-ul de Facebook al Primăriei Aiud.

Ce se întâmplă cu maşinile celor care nu-şi plătesc nici acum amenzile sau impozitele?

Dacă debitorii nu se prezintă apoi în termen de 5 zile la sediul Primăriei municipiului Aiud pentru a-şi achita integral sau în tranşe sumele restante, pentru a încheia executarea, se va recurge la punerea de sigiliu pe autoturism. Maşinile vor fi vândute apoi prin licitaţie, mai transmite Primăria Aiud.

“Această procedură va continua și pentru alți cetățeni de la care avem de recuperat datorii”, mai transmit reprezentanţii municipalităţii.

Mesajul integral postat de Primăria Aiud

“66 de autoturisme puse sub sechestru în municipiul Aiud

Autoturismele aparțin unor persoane fizice și juridice, iar suma de recuperat la momentul punerii sechestrului era de aproximativ 1 milion de lei, provenind din amenzi sau din impozite neplătite.

Am înștiințat Inspectoratul Județean de Poliție Alba pentru a proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate. De la acel moment debitorul are la dispoziție 5 zile pentru a se prezenta la sediul Primăriei municipiului Aiud unde poate achita integral sau în tranșe sumele restante pentru a se încheia executarea. În cazul neachitării se pune sigiliu pe autoturism, urmând ca acesta să fie vândut prin licitație.

Această procedură va continua și pentru alți cetățeni de la care avem de recuperat datorii.”

Sursa foto: aiudulmeu.ro