Preşedintele Klaus Iohannis marchează o premieră într-o zi foarte importantă. Şeful statului trimite un mesaj pe Instagram pe care toţi românii trebuie să-l ştie şi să-l pună în aplicare.

Iohannis, mesaj de Ora Pământului

Şeful statului, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj cu ocazia evenimentului ”Ora Pământului” și a ales rețeaua Instagram pentru acest lucru.

”Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi. #OraPamantului #EarthHour #Connect2Earth”, scrie Klaus Iohannis.

Mai multe instituţii au celebrat acest eveniment

De altfel, mai multe instituţii din România au celebrat acest eveniment. Şi cei de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor se alătură instituţiilor care au stinge lumina sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, cu ocazia Orei Pământului.

“#Connect2Earth – Să ne unim forţele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice şi este vitală pentru supravieţuirea, bunăstarea şi fericirea noastră” – este îndemnul organizatorului pentru acest an.

Ora Pământului a început în 2007, ca un eveniment simbolic, când echipa WWF Australia a încercat să răspundă la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale – schimbările climatice?

Gestul de a stinge lumina s-a dovedit pe cât de simplu, pe atât de puternic. Ora Pământului a devenit una dintre cele mai mari mişcări pentru mediu”, , notează sursa citată.

Potrivit Ministerului Mediului, în 2008, 50 de milioane de oameni au participat la Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a depăşit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Sursa foto INQUAM / Paul Ursachi