Românii au fost îndemnaţi duminică prin tot felul de metode să iasă din case şi să meargă la vot. Una dintre soluţiile mai neobişnuite a fost cea a prefectului judeţului Argeş, Emanuel Soare.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, prefectul le-a transmis oamenilor că, atunci când vor veni la el cu petiţii, le va cere să îi arate dacă au votat sau nu la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Iar dacă nu au votat, „voi plânge pe umărul dvs., dar nu vă voi putea ajuta”, a fost mesajul şocant al lui Emanuel Soare.

„Data viitoare când vă veți plânge pe fb că nu merg bine lucrurile în țară sau când veți veni cu petiții la mine să îmi veți spuneți că aleșii dvs. nu fac nimic pentru dvs., vă voi cere să îmi arătați dacă ați votat la aceste alegeri. Voi plânge pe umărul dvs., dar nu vă voi putea ajuta. Imaginați-vă asta!”, a scris prefectul de Argeş pe pagina sa de socializare.

Emanuel Soare a mai postat şi un alt mesaj, în care le-a transmis locuitorilor din Argeş că, la fel cum ei stau în case şi nu sunt interesaţi să meargă la vot, la fel şi politicienii vor râde de ei în următorii patru ani.

„Așa cum stați dvs. în case și nu ieșiți la vot, așa stau și politicienii care, în următorii 4 ani, vor râde de toate văicărelile și plângerile dvs. legate de ei. Dacă dvs. nu vă pasă suficient cât să ieșiți din casă să votați, lor de ce le-ar păsa? 4 ani fără alte alegeri. Imaginați-vă asta!”, a mai scris Emanuel Soare.

Ce indică primele rezultate parţiale oficiale ale votului de duminică?

Duminică seara, Biroul Electoral Central a venit cu primele rezultate, strânse după numărarea a 20% din voturile exprimate de români.

La Camera Deputaţilor, clasamentul partidelor care au depăşit pragul electoral este:

PSD – 30,12%

PNL – 24,46%

USR PLUS – 11,22%

UDMR – 9,15%

AUR – 9,09%

La Senat, clasamentul partidelor care au depăşit pragul electoral este:

PSD – 30,50%

PNL – 24,90%

USR PLUS – 11,50%

UDMR – 9,40%

AUR – 9,00%

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea