Liviu Dragnea numără orele până marţi. Acesta a primit deja aviz pozitiv din partea comisiei din penitenciar şi ar putea fi liber peste două zile dacă şi judecătorul este de acord.

Dăncilă, mesaj clar pentru Dragnea

Astfel, Dragnea este pentru prima dată foarte aproape de a părăsi puşcăria după condamnarea definitivă din mai 2019. Fostul premier, Viorica Dăncilă, a reacționat în urma informației că fostul lider PSD ar putea fi eliberat. Dragnea este cel care a susținut-o în funcția de premier.

”Nu am vorbit cu dl. Dragnea, dar îi doresc să aibă puterea să meargă mai departe și multă multă sănătate.” a spus Viorica Dăncilă întrebată fiind dacă a vorbit cu Liviu Dragnea, în contextul posibilei sale eliberări.

Mai mult, Dăncilă spune că ar sta de vorbă cu Dragnea după eliberare, însă doar dacă acesta îi va cere acest lucru. ”Dacă dl. Dragnea mă va contacta, voi discuta cu dânsul, dar cred că prioritățile dânsului sunt, în primul rând, cele legate de familie” a mai spus fostul premier.

Dragnea, de aproape doi ani în spatele gratiilor

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în spatele gratiilor în mai 2019, a doua zi imediat după ce social democraţii au pierdut alegerile europarlamentare. Dragnea a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC teleorman şi a primit 3,6 luni de pucărie cu executare. Dacă ar fi eliberat marţi, pe data de 27 aprilie ar însemna că Dragnea nu ar executa nici doi ani din pedeapsa de 3,6 ani.

Sursa foto INQUAM / Bogdan Danescu