Mercedes-Benz, al treilea mare constructor mondial de automobile de lux, estimează că în acest an producţia sa va atinge cifra record de peste 1,49 milioane unităţi. Conform acestor cifre, 2013 va fi al treilea an consecutiv în care Mercedes-Benz înregistrează o producţie record.

În perioada ianuarie-noiembrie 2013 Mercedes-Benz a vândut deja 1,322 milioane automobile de pasageri, adică volumul de vânzări înregistrat pe întreg parcursul anului 2012.

‘Vom continua să ne creştem oferta de modele şi vom putea să facem faţă cererii graţie flexibilităţii noastre crescute’, a declarat directorul de producţie de la Mercedes, Andreas Renschler.

Constructorul german a informat că muncitorii care asamblează noul model C-Class la uzina de la Bermen vor lucra 10 schimburi suplimentare în lunile noiembrie şi decembrie, în timp ce muncitorii de la uzina de la Rastatt au lucrat deja 21 de schimburi suplimentare pentru producţia modelelor compacte A-Class şi B-Class în primele 11 luni ale anului.

De asemenea, Mercedes a precizat că angajaţii care asamblează modelul S-Class la uzina de la Sindelfingen, al căror program de lucru a fost prelungit începând din luna noiembrie, vor lucra în program prelungit şi anul viitor pentru a putea face faţă cererii.

Mercedes a căzut în 2011 pe locul al treilea în topul marilor producători de automobile de lux, în urma rivalilor Audi şi BMW, însă are de gând să redevină lider până în 2020 prin lansarea a 13 noi modele.