Medlife, unul dintre cei mai mari operatori de servicii medicale private din România, va finaliza în această lună extinderea spitalului privat Life Memorial Hospital, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro.

Potrivit companiei, suprafaţa totală a spitalului va ajunge la 12.500 mp. Proiectul vizează, de asemenea, deschiderea unui minicomplex de apartamente de lux în cadrul maternităţii care vor avea fiecare 2 camere – rezervă propriu-zisă şi living, aceasta din urmă putând fi adiţional utilizată şi în calitate de cameră de cazare pentru potenţialii vizitatori.

Conform reprezentanţilor Medlife, extinderea spaţiului destinat maternităţii se alătură unui şir de alte proiecte derulate în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea Life Memorial Hospital, care au ridicat valoarea totală a investiţiilor de la 10 la 17 milioane de euro. Cea mai mare parte a acestor noi investiţii a fost direcţionată spre achiziţionarea echipamentelor noi destinate blocului operator şi celor 40 de specialităţi medico-chirurgicale.

Life Memorial Hospital a fost deschis în a doua jumătate a anului 2007. De la înfiinţare şi până în prezent spitalul a înregistrat aproximativ 27.000 de pacienţi, 10.000 de intervenţii şi peste 1500 de nou născuţi.

Dublarea veniturilor în 2009

Pentru anul acesta Life Memorial Hospital şi-a bugetat venituri de 20 milioane lei, dublu faţă de valoarea înregistrată în 2008, veniturile obţinute lunar păstrând aceeaşi tendinţă de creştere. Spitalul are în prezent peste 120 de angajaţi permanenţi (medici, asistente medicale şi personal auxeliar).

Medlife a realizat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 53 milioane de lei, mai mult cu 50% faţă de acceşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional al companiei a fost de 11 milioane de lei.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind în acest moment cel mai mare operator de serviciile medicale private de pe piaţa locală. La ora actuală, Medlife îşi desfăşoară activitatea în 4 Hyperclinici din Bucureşti şi din ţară, 5 laboratoare proprii de analiză,  28 de centre medicale, având un parteneriat de colaborare cu peste 100 de clinici medicale din toată ţară.

SURSA: Medlife