Oficialul turc nu a precizat numele medicamentului, dar clorochina, folosită de decenii pentru tratarea malariei, a făcut obiectul unor teste clinice încurajatoare pe un mic număr de pacienţi infectaţi cu coronavirus în China şi în Franţa. Însă pacienţii trataţi astfel au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente, potrivit agerpres.ro

Cu ce au tratat pacienții de la terapie intensivă

”Am importat din China un medicament ce are un efect pozitiv (…) Am început să tratăm cu acest medicament pacienţii de la terapie intensivă. Îi vom monitoriza eficacitatea şi vom împărtăşi rezultatele”, a spus ministrul turc la o conferinţă de presă.

Pentru a limita propagarea coronavirusului în Turcia a fost impusă o izolare totală a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani şi a celor care suferă de boli cronice. Printre alte măsuri adoptate de guvernul turc se numără suspendarea legăturilor aeriene cu 68 de ţări, închiderea şcolilor, a barurilor şi restaurantelor.

Interzicerea exportului de măşti sanitare

Ministrul Fahrettin Koca a mai anunţat luni şi interzicerea exportului de măşti sanitare. ”Ştim că există companii (producătoare de măşti) care doresc să profite de pe urma pandemiei şi care au contacte frecvente cu străinătatea. Ieri s-au făcut razii în depozitele producătorilor şi distribuitorilor. Depozitele sunt controlate permanent”, a avertizat el, potrivit agenţiei EFE, ministrul turc anunţând şi stimulente financiare pentru personalul medical.

Conform ultimului bilanţ publicat duminică, Turcia avea 1.236 de cazuri de COVID-19, dintre care 30 de decese.