Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea a prilejuit un dialog deschis cu privire la politicile economice şi sociale ale Executivului în noul context generat de criza COVID-19, precum şi legat de perspectivele consolidării prezenţei investiţionale a acestora, respectiv ale dezvoltării unor noi proiecte în România.

Prim-ministrul a subliniat importanţa deosebită acordată de România Parteneriatului Strategic cu SUA şi a reiterat „angajamentul pe termen lung al ţării noastre în direcţia dezvoltării relaţiilor şi proiectelor strategice bilaterale cu parteneri americani în multiple domenii”.

„Premierul a mulţumit pentru solidaritatea dovedită de companii americane, prin donaţii, sprijinind astfel efortul autorităţilor române de combatere a epidemiei COVID-19”, se arată în comunicat.

Oportunităţile semnificative de dezvoltare a afacerilor

De asemenea, au fost trecute în revistă oportunităţile semnificative de dezvoltare a afacerilor în România, oferite de măsurile cuprinse în programul de relansare economică al Guvernului, inclusiv în contextul alocărilor din programele cu finanţare europeană.

În acest context, prim-ministrul a subliniat că Executivul va continua să promoveze măsuri de dezvoltare economică, în scopul stimulării activităţilor care generează „valoare adăugată şi locuri de muncă”, şi va susţine „cu prioritate iniţiativele de digitalizare şi cercetare-inovare”.

„Vom fructifica oportunitatea pe care ne-o oferă programele finanţate din fonduri europene pentru a implementa strategia de digitalizare de care România are nevoie pentru a-şi creşte competitivitatea. De asemenea, vom beneficia de oportunităţile Pactului Ecologic European pentru a stimula producţia de energie regenerabilă şi economia verde”, a afirmat şeful Executivului, citat în comunicat.

La rândul său, Preşedintele AMRO, Eric Stewart, şi reprezentanţii la vârf ai conducerilor companiilor membre au adresat, la rândul lor, mulţumiri pentru deschiderea şi disponibilitatea constante pentru dialog din partea prim-ministrului Ludovic Orban şi a celorlalţi membri ai Executivului, precum şi pentru măsurile adoptate în vederea asigurării unui climat de afaceri prietenos pentru investitori.

În acelaşi context, a fost reafirmat „sprijinul mediului de afaceri american pentru candidatura României la OCDE”.

Sursă foto: INQUAM Octav Ganea