”Importanţa acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat să îl transpunem într-un proiect de lege care, în acest moment, este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis de către Guvern Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare. În acest sens, fac un apel direct către dumneavoastră (senatorii – n.r.) pentru a sprijini adoptarea acestei legi”, a spus ministrul.
Şeful de la Transporturi a adăugat că s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind preluarea de către Ministerul Transporturilor a organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene, iar Hotărârea de Guvern privind reorganizarea instituţiei se află pe ordinea de zi a şedinţei următoare de Guvern. De asemenea, este în derulare încheierea acordului cu Ministerul Fondurilor Europene pentru colaborarea dintre acest organism intermediar şi Autoritatea de Management al Transporturilor, potrivit Agerpres.
Ministerul Transporturilor a preluat organismul intermediar care va permite o gestionare mai bună a fondurilor europene, elaborarea Hotărârii de Guvern fiind 'pe ultima sută de metri', în condiţiile în care instituţia şi-a asumat un portofoliu de proiecte prioritare, importante pentru infrastructura României, a anunţat, pe 5 februarie, ministrul de resort, Dan Costescu, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş.
”Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi într-o măsură mai mare pregătit să preia proiectele şi să le implementeze într-un ritm mai rapid, pentru a dezvolta infrastructura ţării. În acest sens, deja s-a preluat organismul intermediar, care ne va permite să gestionăm mai bine fondurile europene. Suntem, practic, pe ultima sută de metri cu Hotărârea de Guvern care va statua această formă de organizare. Ne-am asumat un portofoliu de proiecte prioritare. Evident că noi avem câteva sute în portofoliu, dar am ţinut să scoatem în faţă acest set de proiecte, pentru că pe ele ne vom concentra. Sunt proiecte importante pentru infrastructura României şi le vom urmări pe mai multe niveluri”, preciza Costescu, potrivit aceleiași surse.
Ministrul Transporturilor a subliniat că reorganizarea din minister nu presupune concedieri, ci simplificarea unor structuri decizionale, a unor servicii, însă principala schimbare va fi re-preluarea organismului intermediar pentru administrarea fondurilor europene, care s-a mai aflat în structura ministerului în urmă cu doi ani.

 

'

Te-ar putea interesa și: