Maşina este rezultatul colaborării dintre Comisia Europeană, care a furnizat jumătate din finanţare, şi designerul spaniol Applus IDIADA. Comisia Europeană a vrut să creeze un autovehicul care să ţină pasul cu maşinile de curse convenţionale şi să schimbe atitudinea şoferilor despre tehnologia vehiculelor electrice.

VOLAR-e are o baterie cu încărcare super-rapidă ce se poate încărca la capacitate maximă în sub 20 de minute şi un sistem regenerator care ţine aceste baterii  în funcţiune de fiecare dată când maşina frânează.

Maşina poate atinge 100 kilometri pe oră în numai 3,4 secunde, ceea ce o plasează alături de vehiculele de curse convenţionale, şi a atins o viteză maximă de 300 kilometri pe oră.

Totodată, dispune de patru moduri de funcţionare – eco, dinamic, sport şi umezeală – dar producătorul nu a specificat încă diferenţa dintre acestea. Maşina a fost prezentată publicului săptămâna aceasta pe Circuit de Catalunya, din Barcelona, Spania.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/fJSMUXFwC8E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Citeşte şi Maşinile pentru care nu trebuie să plăteşti TAXĂ AUTO se vor ieftini masiv