Americanii care vizitează zilele acestea Salonul Auto de la Detroit (14-27 ianuarie) au rămas impresionaţi de modelul V40 al suedezilor de la Volvo şi de sistemele de siguranţă ale acestuia.

Volvo V40 este dotat cu sisteme de siguranță active cum ar fi: frâna automată, detectarea pietonilor – pentru a proteja pietonii, Lane Keeping – care ajută șoferul să rămână pe banda sa și BLIS, care ajută conducătorul auto să detecteze autovehiculele aflate în “unghiul mort” din spate

La categoria protecție a pietonilor V40 Volvo stabilește, de asemenea, un nou record. Un factor important, inovator şi unic este airbag-ul pietonilor.

Senzorii din faţa maşinii detectează orice contact cu un pieton. O încărcătură pirotehnică eliberează balamalele capotei și ridică capota cu ajutorul unui airbag.
Efectul pernei airbag combinat cu creşterea distanţei faţă de componentele dure din compartimentul motorului ajută la protecţia capului pietonului în orice impact.

Pe lângă protecţia pietonilor, Volvo V40 are şi un sistem similar, ce acţionează frânele la momentul detecţiei unui impact iminent cu un alt vehicul, acesta fiind capabil să evite coliziunea până la viteze de maxim 50 km/h  (sistemul City Safety).

Volvo V40 este disponibil şi în România. Maşina  are un preţ de pronire de 23.000 euro cu TVA inclus. Chiar şi cel mai ieftin model are dotare: City Safety, airbag pietoni, airbag-uri faţă şofer şi pasager, airbag pentru genunchii şoferului, airbag-uri laterale faţă, airbag-uri cortină faţă şi spate, asistenţă la frânarea de urgenţă, şasiu dinamic, control al tracţiunii şi stabilităţii cu funcţie de control vectorial al cuplului şi mod sport, filtru de particule diesel, climatizare cu reglare automată, oglinzi electrice şi încălzite, ecran multifuncţional color de 5 inch şi altele.

Concurenţii lui Volvo V40 sunt BMW Seria 1 care are un preţ de 25.978 euro şi Audi A3 care costă 23.779 euro.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/tyvWhJhLL6g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/S2vNshMoI0k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/ZhyY47eMxMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>