Valul de critici venite în special de la nivel internațional l-a făcut să-și mai nuanțeze poziția, însă mulți dintre britanici continuă să susțină că cea mai eficientă soluție ar fi contaminarea întregului glob și dobândirea imunității. Totuși reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că nu există nicio dovadă care să ateste faptul că odată vindecat, un pacient nu se poate infecta din nou.

De altfel, au exista mai multe cazuri de acest tip în China, Italia, Coreea de Sud și Japonia. Oameni declarați vindecați au revenit la spitale, reinfectați cu COVID-19. Din păcate, unii dintre ei nu au supraviețuit.

După ce prim-ministrul Boris Johnson a fost avertizat că strategia lui inițială, de a nu lua nicio măsură, ar putea conduce rapid la un număr de 260.000 de decese, acesta a ieșit public și i-a îndemnat pe britanici să nu meargă în oraș sau în vizite decât dacă trebuie. El a precizat că eforturile pe care le-a luat guvernul, de a închide școli, pub-uri și restaurante, precum și de a solicita companiilor să producă aparate de ventilație pentru afecțiunile pulmonare, va atenua efectele dramatice provocate de coronavirus.

Cel mai tânăr britanic, decedat din cauza COVID-19

El a spus că speră ca prin aceste noi măsuri să reducă numărul deceselor la 20.000, adăugând că este oribil să vorbească și să se gândească la oameni care vor muri răpuși de COVID-19.

În același timp, Sir Patrick Vallance a recunoscut astăzi că este probabil să existe în jur de 55.000 de cazuri de coronavirus în Marea Britanie, numind cifra uluitoare „rezonabilă”, scrie Daily Mail.

În această dimineață s-a înregistrat și decesul celui mai tânăr britanic. Presa engleză spune pe larg povestea lui Craig Ruston în vârstă de 45 de ani, din Kettering, Northamptonshire. Acesta avea doi copii și fusese diagnosticat și cu o boală neuronală motorie în anul 2018. De profesie era designer de pantofi și petrecuse ultimele șase zile în izolare, după ce acuzase stări de rău.