Marcel Ciolacu susține că a fost sunat de Florin Cîțu! Premierul ar fi făcut acest gest pentru că urmează prezentarea PNRR în Parlament, dă Ciolacu de înțeles.

Vizita premierului și a miniștrilor la Bruxelles a fost eșec, iar PNRR este departe de a fi gata, a arătat joi Ciolacu, într- un mesaj public, postat pe internet.

Marcel Ciolacu susține că a fost sunat de Florin Cîțu! Despre ce au discutat

”Salut decizia premierului Cîțu după ce s-a întors de la Bruxelles de a prezenta PNRR în Parlamentul României și de a avea o discuție aplicată cu opoziția, cu PSD.

Credem că este cel mai bun lucru faptul că premierul a ajuns la concluzia că PNRR nu este al Guvernului sau al vreunei Coaliții ci că este al României”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la Sâmbăta de Sus.

Ciolacu a arătat că urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu premierul Florin Cîțu. Întrebat de către reporteri cine a inițiat apelul telefonic, Ciolacu a răspuns:

”Nu vrem să deranjăm primul-ministru”

”Premierul m-a sunat. Cum să sun? Era și greu să sun eu. Noi suntem în opoziție nu vrem să deranjăm primul-ministru.

Am specificat foarte clar că PSD va intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlamentul României înainte de a fi prezentat Comisiei Europene. După cum știm acest plan nu este încă definitivat.

O să-i propun premierului să-i pun la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a mai spus Ciolacu.

Trebuie precizat faptul că PSD a blocat votul referitor la creșterea contribuției României la bugetul UE, cerând la schimb prezentarea și dezbaterea planului PNRR în Parlament.

Iar Ciolacu scria joi pe Facebook că vizita premierului și a miniștrilor la Bruxelles a fost eșec iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este “departe de a fi gata”.

Ciolacu spune că a discutat cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR, iar acesta le-a dat dreptate social-democraţilor.