Marcel Ciolacu face praf performanța economiei cu care se laudă Premierul Cîțu. Liderul PSD atrage în schimb atenția asupra prăbușirii puterii de cumpărare a populației.

Ciolacu arată că inflația ”a făcut franjuri” veniturile și așa înghețate ale românilor.

Marcel Ciolacu face praf performanța economiei: ”Halal performanță, Cîțu!”

”Prețurile au luat-o razna în timp ce Cîțu se visează iar pe calul alb al creșterii economice! Istorică este doar prăbușirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor.

Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump și prețuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflație de peste 3% care a făcut franjuri veniturile și așa înghețate de premierul Cîțu.

Asta e realitatea. Ce este de reținut din comunicatul INS este doar că, după un an de pandemie, economia României este sub primul trimestru din 2020, când a fost lockdown!

Halal performanță, Cîțu!”, a scris marți Marcel Ciolacu pe Facebbok.

Trebuie precizat că Premierul Florin Cîțu a avut o reacție foarte rapidă, tot pe Facebook, după anunțul Institutului Național de Statistică, potrivit căruia nivelul PIB în trimestru I 2021 a ajuns la nivelul celui înregistrat după primele trei luni ale anului anterior, marcând practic încheierea crizei economice.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, arată INS.

”Am luat cele mai bune măsuri”

”Am promis, am făcut.

Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021.

Felicitări, români!

România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv.

Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă.

În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI românii.”, a scris marți șeful Guvernului pe internet.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.