Sindicaliştii de la metrou au blocat pentru o zi întreagă tot Bucureştiul. Au oprit metroul cu ajutorul unei greve spontane. Chiar dacă nici măcar revendicările acestora nu au fost clare deloc, şeful PSD, Marcel Ciolacu îi apără pe sindicalişti.

Ciolacu, atac la Guvern în criza Metrorex

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, spune că angajaţii Metrorex care au făcut grevă vineri erau îndreptăţiţi să ceară anumite drepturi, iar guvernanţii care i-au numit “terorişti” i-au jignit.

“Când nu-ţi convine ceva, când eşti la guvernare nu poţi să-i faci pe toţi terorişti Nu poţi să jigneşti oamenii. Ce au greşit sindicaliştii este faptul că trebuia să facă o conferinţă de presă, dar presupun că a fost ceva spontan, trebuia să anunţe situaţia în care se află.

Nu s-a mai discutat dacă sunt îndreptăţiţi sau nu să-şi revendice anumite drepturi. Dar tu, Guvern, nu ai niciun drept să ieşi, să faci terorişti sindicaliştii şi românii, pentru că ei văd altfel lucrurile decât tine”, a afirmat liderul social-democrat, duminică, la Prima TV.

Marcel Ciolacu mai spune că a fost vorba de o lipsă de comunicare între Ministerul Transporturilor şi conducerea Metrorex. “Au fost schimbate Consiliile de Administraţie de la Metrorex? Acum ar trebui schimbate din nou”, a susţinut el.

De asemenea, Ciolacu a spus că a vorbit ultima dată cu liderul sindical al angajaţilor Metrorex, Ion Rădoi, când era vicepremier, şi discuţia a vizat “probleme de serviciu”.

Despre angajaţii de la metroul bucureştean, social-democratul a apreciat că “au fost îndreptăţiţi să ceară anumite drepturi, trebuiau să comunice”.

Sursa foto INQUAM / Ilona Andrei