Noul proiect este localizat exact peste drum de Era Shopping Park, centru care funcţionează deja de doi ani.

Popoviciu l-a numit în funcţia de director general al centrului comercial pe Bogdan Jigman, fostul director de vânzări al fondului elen de investiţii Bluehouse Capital.

Proprietarii mall-ului a semnat un contract cu operatorul de cinematografe The Light, care va deschide şase săli cu sistem de proiecţie 3D în cadrul proiectului, dotate cu 960 de locuri. Cinematograful se întinde pe o suprafaţă de 2.300 mp.

„Prin mixul de retail stabilit, care reuneşte deja nume precum Famous Brands, Bigotti, Penti, Samsonite, Coccodrillo, Domo, Gloria Jean’s, Altînbaş şi multe altele, Oradea Shopping City completează plusul de valoare adus de zona de divertisment cu cel de la capitolul retail”, a mai declarat Bogdan Jigman.

În septembrie anul trecut, proprietarii mall-ului anunţau că proiectul este preînchiriat în proporţie de 60%.

Oradea Shopping City este dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 30.000 mp, care conţine 22.000 mp de spaţiu pentru retail, o arie de 6.000 mp dedicată divertismentului, o zonă de restaurante şi fast food-uri de 2.000 mp şi o parcare pentru 1.000 de maşini.

Istoria licitaţiei
Lucrările la Tiago Mall, începute de dezvoltatorul irlandez Mivan, au fost oprite la stadiu de finisaje interioare din cauză că firma care îl administra a fost declarată falimentară. Centrul comercial a fost achiziţinat în iunie 2010 pentru 30,5 mil. euro, la jumătate din costul de investiţie. Pe lângă această sumă s-au mai investit circa 20 mil. euro în finalizarea mall-ului.
Noul proprietar are ca acţionari pe Dumitru Ciocoiu, care deţine 10%, şi off-shore-ul Karias Trading, cu 90% din acţiuni, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. De numele lui Ciocoiu se leagă şi firma Baneasa Business & Technology Park, unde acesta este acţionar minoritar, şi care administrează parcul de afaceri dezvoltat de Gabriel Popoviciu în Băneasa.