Două bombe au explodat în Boston în momentul în care mai mulți alergători încheiat cursa de maraton în jurul orei 2:19 PM ora SUA (10:19 PM ora României). Prima explozie a avut loc lângă Copley Square cauzând un fum mare de culoare albă și portocalie și a fost urmată de o altă explozie de intensitate mai mică. Două persoane au murit, iar alte 48 de persoane au fost rănite, potrivit spitalelor din vecinătate, transmite Bloomberg.
Exploziile au avut loc în cel mai aglomerat moment al cursei la linia de finiș, alergătorii de elită încheind cursa cu câteva ore mai devreme. Alte două încărcături explozive au fost găsite lângă scenă și au fost dezactivate, potrivit Associated Press. Președintele Obama a fost anunțat, iar acesta a direcționat autoritățile federale pentru a furniza asistență. În jurul Casei Albe, poliția a restricționat traficul pietonal pe trotuar și pe stradă.
Aurul, în cădere liberă
Până în acel moment, cea mai neagră știre a zilei era prăbușirea cotației aurului. După ce vineri aurul a suferit una din cele mai mari căderi din ultimii ani, de 4,1%, intrând astfel în teritoriul de “bear market” (piață caracterizată de deprecieri ample, după atingerea unei scăderi de peste 20%), sesiunea de luni a început într-un ton și mai negativ, uncia de aur pierzând în prima parte a zilei încă 6% din valoare, până aproape de 1.400 dolari. 
Pierderile s-au accentuat după deschiderea sesiunii de tranzacționare de peste Ocean, uncia de aur scăzând cu aproape 10%, până la 1.335,75 dolari. Prețul de închidere a fost stabilit la 1.358,40 dolari/uncie, în scădere cu 143 dolari sau 9,5% față de cotația de vineri, consemnând astfel cea mai mare cădere din ultimele trei decenii.
Această scădere dramatică a prețului aurului din ultimele două sesiuni și datele despre încetinirea economiei chineze au trimis la pământ acțiunile celor mai importante companii de minerit. Barrick Gold, una din cele mai mari companii de minerit, a pierdut ieri 12,6% din capitalizare, iar Freeport-McMoRan a suferit o scădere cu 8,3%, în vreme ce New Montmining a picat cu 6,7%. De asemenea, AngloGold Ashanti a alunecat cu 10,4%, Kinross Gold a pierdut 13,9%, iar Randgold Resources a suferit o depreciere de 8,3%.
Aurul a început anul la cotația de 1.676 dolari/uncie, astfel că după ultimele două sesiuni a ajuns să acumuleze pe 2013 o scădere de 18%. Inițial, corecțiile pe aur au survenit după ce mai mulți analiști și-au redus semnificativ prognozele privind prețul aurului, dar și cele mai pesimiste prognoze au fost spulberate de valurile de vânzări din ultimele două zile.
Potrivit unor analiști, se pare că în ultima vreme au cântărit foarte mult comentariile liderilor europeni  (cancelarul Germaniei Angela Merkel și președintele BCE Mario Draghi) care îndemnau Ciprul să își vândă din rezervele de aur pentru a acoperi golul de finanțare.
Încetinirea economiei Chinei a speriat investitorii de pe bursă
De asemenea, pe tot parcursul zilei de luni am avut scăderi pronunțate ale marilor burse din întreaga lume, după ce China a raportat o creștere economică de 7,7% pe primul trimestru, față de anul trecut, ceea ce a dezamăgit profund piața, care se aștepta la o creștere de 7,9%. Primele care au închis cu scăderi accentuate au fost bursele asiatice, bursa din Tokyo pierzând 1,55%, iar cea din Hong Kong, 1,43%.
A urmat rândul piețelor europene, scăderile fiind ceva mai moderate, de 0,4% pentru bursa din Frankfurt, de 0,5% pentru cea din Paris și de 0,63% pentru bursa din Londra. Bursa din București a suferit o depreciere de 1,33% (indicele BET).
Ziua s-a încheiat cu cele mai mari scăderi ale indicilor principali de pe Wall Street. Astfel, indicele S&P 500 a pierdut luni 2,3%, Nasdaq Composite a căzut cu 2,38%, iar indicele Dow Jones a alunecat cu 1,79%. Acestea sunt cele mai mari scăderi din 7 noiembrie încoace și survin după ce recent indicii au atins de mai multe ori maxime istorice.