Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat de o manieră categorică în 2019 al doilea mandat de preşedinte al României. În 2024, acesta nu va mai avea dreptul să candideze la prezidenţiale, iar lupta este absolut deschisă pentru mandatul 2024-2029.

Ludovic Orban, viitorul preşedinte?!

În acest context, un sondaj surpriză iese la iveală. Românii au fost întrebaţi pe cine ar vota ca preşedinte al României dintre actualii şefi ai celor mai importante partide din România. Şi Ludovic Orban este favorit, chiar dacă acesta îşi joacă funcţia de şef al PNL chiar în acest an.

Potrivit unui sondaj INSOMAR, Ludovic Orban este fruntaș în topul liderilor de partid în care românii au încredere. Potrivit datelor, pe ultimul loc se clasează Dacian Cioloș, liderul PLUS.

Românii au răspuns la întrebarea “Dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale, cu cine ați vota”, într-un sondaj INSOMAR. Rezultatele îl plasează pe Orban pe primul loc, la mică distanţă însă de şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Bătaie mare între Orban şi Ciolacu

Astfel, în topul preferințelor românilor se numără Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, George Simion, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale, cu cine ați vota:

Ludovic Orban – 22.14%
Marcel Ciolacu – 20.29%
George Simion – 14.27%
Dan Barna – 12.04%
Dacian Cioloș – 8.25%

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, din rândul populației adulte, rezidență în România, în vârstă de 18 ani și peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1%, la un nivel de încredere de 95%, conform celor de la Antena 3.