Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Lia Olguța Vasilescu explică o întâmplare fără precedent. Este vorba despre clădirea care adăpostește Colegiul Carol I și Opera Română Craiova.

Mai exact, potrivit primarului Craiovei, Primăria pe care o conduce a realizat documentația necesară pentru proiectare și execuție și totodată este și cofinanțator al proiectului. Cu toate acestea, prefectul PNL Dolj i-a transmis Olguței Vasilescu că nu a fost invitată la semnarea contractului pentru această clădire.  Se pare că invitați au fost doar cei de la PNL și USR.

”Astăzi, reprezentantul constructorului si directorul CNI – Manuela Pătrășconiu au semnat contractul de proiectare și execuție pentru clădirea care adăpostește Colegiul Carol I și Opera Română Craiova.

Deși Primăria Craiova a realizat toată documentația necesară și este cofinanțator al proiectului, cu o sumă ce depășește 13 miliarde de lei vechi, prefectul PNL de Dolj, Nicușor Roșca, mi-a transmis, ieri, textual, că nu sunt invitată la semnarea documentului, fiindcă nu sunt invitați decât parlamentarii PNL și USR. Documentul ar urma să îmi parvină ulterior, la pachet cu obligația de a asigura cofinanțarea”,  a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Cseke Attila are o bilă albă

Fostul ministru al Muncii a mai precizat că o bilă albă va fi dată către ministrul Dezvoltării, care a reușit să solicite, în aceași zi, o întâlnire între ea și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Totodată, Olguța Vasilescu a mai vorbit despre marile proiecte pe care Craiova le-a primit spre finanțare în perioada Guvernului PSD

„O bilă albă trebuie să îi dau ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, care a solicitat ca în programul său de azi să existe și o întâlnire cu mine și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, ca să vadă dacă poate ajuta cu ceva județul. Un gest normal de la un om politic care își onorează funcția.

Premierul, parlamentarii PNL și prefectul de Dolj nu au vrut sa le stricăm poza, iar la întrebarea jurnaliștilor, de ce nu e și beneficiarul invitat, au început să dea din colț în colț și au lăsat-o pe directoarea CNI să explice penibilul situației. Care a răspuns corect, că toată documentația proiectului e realizată de primărie, de fapt și că CNI a preluat finanțarea.

Menționez că, în guvernarea PSD, CNI a primit spre finanțare, pentru Craiova, două proiecte mari: stadionul de fotbal, în 2014 și Colegiul Carol I, în 2018. Nu am “abandonat” proiectul, așa cum, cu tupeu, explica azi un deputat PNL. După mintea lui și proiectul de stadion a fost, probabil, “abandonat” de primărie, atunci când l-a transmis CNI. Doar am găsit soluții de finanțare pe care bugetul local nu și le permitea”, a mai adăugat ea.

Primarul Craiovei susține că a reacționat deoarece au fost lansate atacuri exrem de dure la adresa administrației locale din Craiova. Ea a a mai adăugat că este nerăbdătoare să vadă ce va primi Craiova în final și ce alte proiecte va mai bifa Guvernul PNL.

„Nu aș fi reacționat azi la acest tip prostesc de politizare, dacă s-ar fi abținut de la atacuri la adresa administrației locale niște indivizi care nu au văruit o lacră de gard pentru acest oraș și dacă nu s-ar fi acreditat ideea că am refuzat participarea la un eveniment unde sunt și beneficiar și cofinanțator, în calitate de primar. Nu ardeam de nerăbdare să îl văd pe eminentul Câțu sau pe parlamentarii PNL care se înghesuiau azi, în cel mai penibil mod, să spună presei că fiecare dintre ei e salvatorul monumentului. Important este ca această clădire să fie, în sfârșit, reabilitată!

Așteptăm cu mare interes să vedem ce va primi Craiova, ca și investiție din fondurile CNI, la solicitarea parlamentarilor sau Guvernului PNL. Deocamdată, constat că își fac poze doar cu proiectele PSD. Inclusiv cu Drumul Expres, început tot de noi…”, mai scrie fostul ministru al Muncii.