Lovitură cruntă pentru Ludovic Orban! O importantă filială a PNL și-a anunțat susținerea pentru adversarul său.

Liderul PNL Timiș și-a exprimat public susținerea pentru Florin Cîțu, în timp ce pe Ludovic Orban l-a trecut în categoria celor intrați pe o pantă descendentă definitivă.

Lovitură cruntă pentru Ludovic Orban! Susținere pentru Cîțu la Timiș

Liderul filialei PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că filiala va susţine moţiunea „România liberală” a premierului Florin Cîţu la Congresul partidului din 25 septembrie, aceasta fiind aprobată prin vot de către conducerea filialei.

Moţiunea „România liberală” a primit 67 de voturi şi opt împotrivă, în şedinţa de miercuri a Comitetului Director al PNL Timiş, în timp ce moţiunea actualului preşedinte Ludovic Orban a primit doar 12 voturi pentru şi 52 împotrivă.

„Mă bucur că se încheie campania în PNL, care a degenerat mult în ultima perioadă. Avem o largă susţinere a filialei pentru moţiunea lui Florin Cîţu.

”Schimbarea este de bun augur”

Cred că schimbarea (la şefia PNL, n.r.) este de bun augur, pentru că orice om politic are un ciclu de creştere şi unul de descreştere. Eu nu îl mai văd pe Ludovic Orban să se reinventeze şi să reuşească să crească simpatia publicului.

Această curbă sinusoidală a omului politic e definitivă, la Orban, pe panta descendentă şi nu mai poate creşte pentru alegerile de peste trei ani”, a afirmat Alin Nica.

El a adăugat că deşi Florin Cîţu este o figură nouă pe scena politică şi a fost contestat, „a demonstrat că are valoare”.

„România este prima economie din UE care a revenit la ritmul de dinaintea pandemiei, cu una din cele mai mari creşteri. Avem nevoie de un om cu competenţă solidă.

De aceea, şi programul naţional ‘Anghel Saligny’ a fost unul din motivele pentru care premierul a acceptat să îşi pună în joc chiar şi funcţia.

Orban a şi negociat rău ministerele, iar acum a fost dispus (…) şi să pice propriul guvern doar pentru a avea el un avantaj cât de mic în Congresul PNL„, a mai argumentat Alin Nica.