Ion Țiriac a dezvăluit câți bani a pierdut Bucureștiul din cauza turneului de tenis.

”E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări.

În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat”, a spus Țiriac.

Câștig în instanță după îndelungi tergiversări

Fostul mare sportiv a mai spus și de ce a încercat pe toate căile să-și caute dreptatea.

După îndelungi tergiversări, instanța supremă a României a dat câștig de cauză forului condus de Ion Țiriac, văduvit în ultimii trei ani de banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. Astfel, conform reglementărilor Legii sportului, FRT va putea să beneficieze de finanţare prin fonduri alocate de MTS.

”Cum e posibil ca această situație să se perpetueze… n-am înțeles! Atât Halep și Năstase, cât și eu sau Tecău am dat în judecată Guvernul, dar am fost respinși, ni s-a spus că nu suntem întemeiați”, a spus omul de afaceri, pentru gsp.ro.

”Noi am câștigat acum câteva zile, la Curtea Supremă, procesul contra acelui cetățean, nici nu-i pronunț numele, pentru că mi-e scârbă. Dar și împotriva ministerului. MTS-ul, fără niciun fel de drept și rațiune, a oprit ilegal finanțarea unei federații private.

”Guvernul ar trebui să se îndrepte către sport”

Această decizie nu e benefică doar tenisului, ci întreg sportului românesc”, a afirmat președintele Federației Române de Tenis.

El face referire la Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira, cel care a acționat FRT în judecată și cu care a dus o luptă legală timp de ani buni.

”Mă uit un pic cu suspiciune în viitor. Ar trebui ca Guvernul să se îndrepte către sport. Sportul înseamnă sănătatea unui tineret. Fără sport, nu mai există un tineret sănătos.

”Am stat cât am stat la federație, trebuie să mai stau încă o săptămână-două până treburile se liniștesc. Să vedem dacă vom fi finanțați din urmă. Curtea Supremă a spus că sentința e executorie. Voi pleca, dar ceva cu federația trebuie făcut!”, a mai spus Țiriac, conform sursei citate.