Românca se pregătește de revenirea pe teren, după accidentarea la spate care a forțat-o să se retragă de la Beijing în urma abandonului din meciul cu Ons Jabeur.

„Halep a câștigat 550.000 de dolari pentru un set pierdut. Cum?”, au titrat rușii de la sports.ru, care au scris despre decizia Simonei de a se înscrie și de a lua startul la Beijing, deși problemele de la spate erau evidente încă de la Wuhan.

„Nu doar că a câștigat 24.000 de dolari, ci și-a securizat încă 550.000 de dolari de la WTA”, a mai scris sursa citată, referindu-se la premiul pentru participarea pe tabloul principal (prima sumă) și la bonusul asigurat de la asociația tenisului feminin, ca urmare a participărilor la turneele mari.

Pentru încasarea bonusului cumulat de un milion de dolari, Simona Halep ar fi trebuit să participe la toate turneele Premier Mandatory (Indian-Wells, Miami, Madrid și Beijing), toate cele 5 competițiiPremier 5 (Dubai, Roma, Montreal, Cincinnati și Wuhan, precum și la două de categorie Premier(Stuttgart și Moscova), potrivit DigiSport.