“În prezent desfăşurăm o operaţiune cu agenţi ai departamentului de infracţiuni economice”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP, fără a oferi mai multe detalii, în timp ce surse poliţieneşti au indicat că este vorba despre percheziţii.

Potrivit marca.com, Bartomeu a fost reţinut, luni dimineaţă, la fel ca Oscar Grau fost director executiv, şi Roman Gomez Ponti, fost şef al departamentului juridic al clubului.

Ce ar fi făcut aceștia

Anul trecut, s-a susţinut că gruparea a plătit o companie de social media pentru a critica online persoanele cheie ale clubului, într-un scandal supranumit “Barcagate”.

Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi şi Gerard Pique ar fi fost printre cei vizaţi de I3 Ventures, într-o campanie de trei ani.

Acuzațiile au fost negate

Aceasta a inclus atacuri împotriva reticenţei lui Messi de a semna un nou contract cu Barca, în timp ce Pique a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis.
Preşedintele de atunci al Barcelonei, Bartomeu, a negat acuzaţiile, în februarie anul trecut.

Dar opt membri ai clubului au adresat o plângere oficială poliţiei, determinând o anchetă care este în curs de desfăşurare de câteva luni.