Lovitură pentru 4 milioane de români. Gabriela Firea a anunțat luni seară că partidele aflate în coaliția la guvernare au respins amendamentul PSD cu privire la majorarea alocațiilor pentru copii.

Firea a publicat un mesaj pe Facebook prin care acuză parlamentarii ce susțin Guvernul Cîțu că au votat împotriva copiilor României.

Lovitură pentru 4 milioane de români

”Coaliția de Dreapta a respins amendamentul nostru care prevedea respectarea legii și dublarea alocațiilor de stat pentru copii! Acesta este rezultatul votului din plenul reunit al Parlamentului! PNL, USR – Plus, UDMR au votat azi împotriva copiiilor din România!”, a scris Firea pe internet.

Discursul în Parlament al senatoarei PSD a fost unul inedit, dar foarte virulent, la adresa coaliției aflate la guvernare.

”Doriţi să transmiteţi tuturor mamelor din România că sunteţi alături de ele şi că vă menţineţi toate promisiunile din campania electorală. Haideţi să ascultăm foarte pe scurt ce spuneau colegii dumneavoastră despre alocaţii când erau în Opoziţie.

Vă cer să aprobaţi aplicarea legii”, a afirmat Gabriela Firea, care a prezentat o înregistrare cu declaraţii ale Ralucăi Turcan şi ale lui Robert Sighiartău pe tema alocaţiilor.

”Vorbiţi numai pe lângă”, i-a replicat Ludovic Orban, cel care conduce şedinţa.

Parlamentarii au respins cu 227 de voturi ”împotrivă”, 183 ”pentru” şi 2 abţineri amendamentul susţinut de Gabriela Firea.

Trebuie făcută precizarea că în România sunt 4 milioane de copii beneficiari ai alocațiilor de stat.

Atac la Ludovic Orban

Anterior votului, Gabriela Firea a avut o replică extrem de acidă la adresa președintelui de ședință, Ludovic Orban, cel care le urase tuturor femeilor din Parlament fericire, cu ocazia zile de 1 Martie.

”Femeile din România vor fi foarte fericite dacă PNL va vota amendamentul PSD vizând majorarea alocațiilor pentru copii.

Este de fapt un amendament la buget care vizează respectarea legii și am ajuns să ne bucurăm de respectarea legii ca de un cadou.”, a declarat Gabriela Firea.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, în şedinţă comună, pentru a dezbate proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Şedinţa a fost de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 403 parlamentari din totalul de 466.