Lovitură majoră pentru Donald Trump! A fost emis mandat de arestare pe numele său. Este vorba de Irak, care a emis un mandat de arestare pe numele liderului american. Mai exact, o instanță irakiană a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump, pentru uciderea unui comandant paramilitar aflat împreună cu Qasem Soleimani în timpul atacului american cu dronă.

O instanță din Bagdad a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump, acțiune ce face parte din investigația uciderii unui comandant paramilitar de top irakian, potrivit AFP.

Abu Mahdi al-Muhandis, adjunctul-șef al rețelei paramilitare Hașed al-Șaabi, în mare parte pro-iraniană, a murit în același atac cu dronă efectuat de SUA în care a fost ucis și generalul Qasem Soleimani, la aeroportul Bagdad, pe 3 ianuarie 2020.

Atacul asupra convoiului de mașini a fost ordonat de președintele Donald Trump, care ulterior s-a lăudat că ar fi ucis “doi (bărbați) la preț de unul”.

Raportorul special ONU pentru execuții extrajudiciare, sumare sau arbitrare, Agnes Callamard, a descris dublul asasinat ca fiind “arbitrar” și “ilegal”.

Iranul a luat atitudine

Iranul deja a emis, în luna iunie, un mandat pentru arestarea lui Trump și a cerut Interpolului să-l redirecționeze precum o așa-numită notă roșie către alte forțe de poliție din jurul lumii, solicitare care nu a fost până acum îndeplinită.

Instanța din estul Bagdadului a emis un mandat pentru arestarea lui Trump sub incidența articolului 406 al codului penal, care impune pedeapsa cu moartea în toate cazurile de crimă cu premeditare, potrivit judecătorilor.

O cerere pentru emiterea unui mandat internațional de arestare a fost depusă la Interpol pe numele președintelui american Donald Trump, dar și împotriva altor zeci de persoane importante, precum comandanți din armata americană și reprezentanți ai Pentagonului. Teheranul a depus o cerere la Interpol pentru emiterea unui mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald Trump în legătură cu uciderea generalului de top iranian Qassem Soleimani în urmă cu un an, informează marţi DPA.