Emmanuel Macron trece prin momente teribile după ultima veste aflată. Se pare că Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, a intrat luni în autoizolare timp de şapte zile, deoarece a avut contact cu o persoană infectată cu virusul SARS-CoV-2. Informația a fost confirmată de surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

În ceea ce privește starea de sănătate a acesteia, potrivit sursei citate, în prezent, aceasta nu prezintă simptome specifice virusului ucigaș.

„Brigitte Macron a avut contact joi, 15 octombrie, cu o persoană declarată pozitivă luni, 19 octombrie, cu virusul SARS-CoV-2 şi care are simptome de îmbolnăvire. În conformitate cu recomandările autorităţilor medicale, Brigitte Macron va sta în izolare şapte zile. Brigitte Macron nu prezintă simptome de îmbolnăvire”, a declarat un oficial de la Paris.

Având în vedere situația actuală, din păcate, Brigitte Macron nu va putea participa la ceremoniile pentru omagierea profesorului Samuel Paty, victima unui asasinat islamist în apropiere de Paris.

Record de infectări în Franța

Situația din Franța este dezastruoasă. În ultimele 24 de ore în, țara europeană s-au înregistrat 30.621 de noi infectări cu COVID-19, a anunțat premierul Jean Castex pe Twitter,. Prim-ministrul francez a făcut un apel către populație să înțeleagă gravitatea momentului pe care țara îl traversează.

În ultimele 24 de ore în Franța au murit 88 de oameni din cauza COVID-19, iar bilanțul total a ajuns la 33.125 de decese. La Terapie Intensivă sunt internați 1.741 pacienți.

„Ne stă fiecăruia în putere ca prin propriul comportament să ne protejăm, să-i protejăm pe ceilalți și să oprim răspândirea acestui virus” – a transmis premierul Castex.

Franţa intră în stare de urgenţă sanitară începând de sâmbătă, ora 0:00, pentru următoarele patru săptămâni.

Germania, Italia, Polonia și Olanda sunt alte state europene care înregistrează joi, 15 octombrie,  bilanțuri record de infectări cu COVID-19, relatează Euronews. Organizația Mondială a Sănătății le-a cerut statelor europene să implementeze restricții mai dure, pentru a încerca să facă față celui de-al doilea val al pandemiei.

 

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan