Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea a devenit celebru în presa naţională după ce a susţinut examenul la Bacalaureat la 42 de ani. La una dintre probe şi nu a promovat examentul, motiv pentru care a depus  contestaţie.

Daniel Moroşanu, prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea, a susţinut BAC-ul la Liceul din Vidra. Deși a susținut că se așteaptă la o notă de trecere după recorectare, comisia a decis ca lucrarea la Limba Română a liderului politic să primească în plus doar 15 sutimi. În final, Daniel Moroșanu a obținut 3,75.

La celelalte probe, Moroşanu luase 7.55 la Istorie și 8.65 la Geografie. Imediat, el a fost contactat telefonic, declarând că a făcut contestație și speră ca la recorectare să obțină minim nota 5 la Limba şi literatura română.

Cum i s-au părut subiectele

Daniel Moroșanu a fost ales consilier local în comuna Vidra, la alegerile din 2016, conduce Organizația PNL Vidra și este prim-vicepreședintele filialei vrâncene a PNL.

Fiind ocupat cu cariera politică în ultima perioadă, Daniel Moroşanu, care a acces până în cercurile înalte ale actualei puteri politice, a înţeles că fără o diplomă de Bacalaureat nu are şanse foarte mari să spere la o funcţie şi mai înaltă. El s-a aflat astfel printre cei peste 500 de absolvenţi de liceu din judeţ, din promoţiile anterioare, înscrişi la examen.

„Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine. Mai am miercuri şi joi, la istorie şi geografie. Nu m-am hotărât dacă în eventualitatea în care iau Bacalaureatul voi urma şi o facultate“, declara Daniel Moroşanu pentru Adevărul, după prima probă susţinută la Bac.