Co-președintele USR-PLUS, eurodeputatul Dacian Cioloș a vorbit despre campania internă din cadrul partidului privind desemnarea unei conduceri unice. Acesta a declarat că fuziunea USR PLUS nu a fost încă încheiată cu ”o semnătură la Tribunal și că aceasta de abia acum începe”.

În același timp, el a mai subliniat faptul că, din punctul său de vedere nu trebuie să fie vorba despre Barna sau Cioloș, ci despre unitatea de coerență a partidului.

Co-președintele USR-PLUS a fost întrebat ce se va întâmpla cu Dan Barna în condițiile în care Dacian Cioloș va câștiga președinția USR PLUS. În acest context, el susține că acest lucru nu va fi decis de el, ci de un biroul național care va purtea discuții în acest sens.

„Nu eu decid lucrul acesta. Vom avea un birou national, un comitet, și acolo se va discuta”, a spus Cioloș.

Dacian Cioloș își dorește un partid unit

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că, după părerea sa se discută prea mult despre „persoane”, în loc să se pună accent pe „unitatea partidului”. El a adăugat că USR PLUS nu are nevoie de tabere ”exclusiviste, adică persoane care să îi excludă pe ceilalți”.

Dacian Cioloș a menționat că își dorește un partid unit care să își asume atât guvernare cât și reformele promise din următoarea perioadă.

„Pe mine mă interesează – şi toate demersurile pe care le-am făcut şi până acum, inclusiv în discuţiile cu Dan Barna – să existe unitate, pe asta mă voi axa și în campania internă. (…) E important să nu avem tabere exclusiviste, unii care să îi excludă pe ceilalţi.

Eu vreau un partid unit care îşi asumă guvernarea și reformele. Deci nu e vorba de Barna sau de Cioloș, e vorba de unitatea de coerenţă a partidului şi mai ales de obiectivul pentru care am înființat acest partid, să schimbăm lucrurile în România”, a comentat Cioloş la Digi24.