Lovitură pentru Liviu Dragnea chiar și în spatele gratiilor. Valentin Dragnea, fiul acestuia, a fost pus într-o situație fără precedent după ce o companie din Germania a cerut falimentul Nutrelo Group, firma pe care fiul lui Dragnea o deține.

Cererea de faliment a fost făcută în cadrul unui proces deschis recent la Tribunalul Teleorman, iar motivul principal îl reprezintă câteva achiziţii făcute de Dragnea Jr. pe care nu le-ar mai fi plătit.

Astfel, potrivit portal.just.ro, Peter Graf Landtechnik KG, o companie din Germania, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Nutrelo Group SA, societate care îl are drept acţionar majoritar pe Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. De menționat este faptul că, primul termen de judecată a avut deja loc, la ora 9,00 a zilei de 29 martie 2021, iar următorul a fost stabilit pentru data de 24 mai 2021.

Până în preent, decizia luată de judecători la primul termen nu a fost publicată încă pe site.

Nutrelo Group SA, cea mai importantă afacere a lui Valentin Dragnea

Trebuie subliniat faptul că solicitarea de aplicare a Legii 85/2014, formulată de Peter Graf Landtechnik KG împotriva Nutrelo Group SA, a dus la constituirea Dosarului nr.363/87/2021, înregistrat la Tribunalul Teleorman.

În ceea ce privește Nutrelo Group, în 2019, firma fiului lui Dragnea a avut un număr mediu de 154 angajaţi, iar cifra de afaceri înregistrată a fost de 39.110.573 de lei. De cealaltă parte, profitul net a fost în valoare de 826.925 de lei.

Totodată, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, la finele anului 2019 compania înregistra datorii de 54.789.838 lei. De menționat este faptul că, Nutrelo Group SA este una dintre cele mai importante afaceri în care s-a implicat fiul lui Liviu Dragnea, Ştefan Valentin.

Povestea  Nutrelo Group a început în 2018. Potrivit investigatoria.ro, la acel moment, Adunarea Generală a Acţionarilor companiei Zooveg 2010 SA, şi anume Valentin Dragnea, Gabriel Putineanu şi Dragnea Liviu, toţi domiciliaţi în Bucureşti, se întrunea în mod extraordinar pentru a îmbunătăţi activitatea curentă a companiei, prin contractarea unui credit în valoare de 50.000 de lei.

Investiția lui Valentin Dragnea

În ceea ce privește investiția, toți banii veneau de la Valentin Dragnea, urmând ca Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie să semneze contractul în numele firmei şi să stabilească termenii contractului împreună cu creditorul.

Mai exact, fiul lui Dragnea împrumuta firmei pe care o deţinea, în calitate de acţionar, banii lui personali. La o lună distanță, Zooveg 2010 SA îşi schimba denumirea în Nutrelo Group şi, potrivit Monitorului Oficial, „valoarea capitalului social subscris şi vărsat integral este de 115.000 lei, împărţit în 115 acţiuni nominative, în formă dematerializată, astfel: Valentin Dragnea deţine 70,43% din capitalul social, Gabriel Putineanu deţine 20% din capitalul social, şi Liviu Dragne deţine 9,75% din capitalul social”.

O reacție a venit în 2018, de la fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu. Acesta avertiza cu privire la modul în care fiul lui Dragnea a preluat combinatul de porci de la Salcia. El susținea că acest lucru ar putea face obiectul unui dosar penal, fiind „un caz şcoală de operaţiuni economice simulate” pe filiera interpuşilor de la Teldrum.

„După vestea proastă a declarării ca fiind neconstituţionale aproape în totalitate a modificărilor aduse Codului de procedură penală, care i-ar fi scăpat de puşcărie pe Dragnea şi pe cozile lui de topor, o nouă grenadă îi explodează în faţă Infractorului Naţional: dosarul preluării combinatului de îngrăşare a porcilor ROMCIP S.A. de către fiul sau.

Am analizat cu atenţie o parte din documentele scoase la iveală de Realitatea TV (Cozmin Guşă a spus că evaziunea fiscală realizată de fiul lui Dragnea, Valentin Dragnea, ar fi de 150 milioane de euro – n. red.) şi vă asigur că ne aflăm în situaţia unui caz şcoală de operaţiuni economice simulate menite a transfera active de zeci de milioane de lei în averea familiei Dragnea”, declara acesta.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea