Într-o postare pe pagina personală de Facebook, copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a transmis un mesaj tranșant pentru Guvern, dar și pentru președintele Klaus Iohannis. Mai exact, acesta acuză coaliția de guvernare de totalitarism și de extremism politic.

Totodată, el susține că restricțțile impuse sunt ”tembele” și prevăd măsuri ”ineficiente și contradictorii”. El a mai amintit de momentul în care USR-PLUS protesta în stradă și era lăudat, iar acum protestatarii sunt numiți ”extremiști”.

„ADEVĂRAȚII EXTREMIȘTI

Liderii monstruoasei coaliții guvernamentale PNL-USR-PLUS-UDMR, premierul Cîțu, președintele Iohannis, țuțării lor din presă și închipuiții ”influensări” de pe rețelele sociale, cu susținerea unor ambasadori străini care își depășesc atribuțiile și prin asta ofensează poporul român, au un singur răspuns la criza adîncă și multiplă în care se află societatea românească: cei care le critică actul de guvernare sînt EXTREMIȘTI (mă rog, cu variațiile: teroriști, huligani de galerie etc).

După un an de restricții tembele, de măsuri ineficiente și contradictorii, de declarații halucinante și iresponsabile, de hotărîri care au băgat țara în faliment și pe români în depresie, revolta străzii e văzută drept o manifestare EXTREMISTĂ, nu o reacție firească a românilor cărora le-a ajuns cuțitul la os.

Cînd USR-PLUS protesta în stradă, acest fel de avertisment al societății civile era lăudat, iar exponenții mișcării erau tămîiați prin presă și în intervențiile unor ambasadori străini.

Acum, cînd AUR își respectă promisiunea de a fi mereu de partea românilor și, fără a organiza vreun miting, susține prin prezența membrilor și liderilor lui protestele, este considerat EXTREMIST.

Metoda compromiterii opoziției sub etichete infamante și a desprinderii ei de bunul simț comun este veche și aplicată mereu de regimurile totalitare.

De cîte ori veți vedea pe cineva strigînd ”EXTREMIȘTII!” să fiți convinși că acela este extremist. Iar în cazul monstruoasei coaliții. nu este o părere, ci o certitudine”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Românii sunt sub comanda lui Klaus Iohannis 

Acesta a mai adăugat că ultimele declarații făcute atât de premier cât și de președintele Iohannis vor genera doar dispreț în rândul românilor. El susține totodată că acestea sunt ”semnele clare ale unei mentalități totalitare, ale extremismului politic și ale unei dictaturi în proces de instaurare”.

Claudiu Târziu a vorbit și despre ”campania ticăloasă contra AUR”, prin care partidele politice doresc eliminarea alianței de pe scena politică, acuzând-o de extremism.

El a mai menționat că are încredere în români că nu vor permite așa ceva.

„Urmăriți declarațiile publice ale liderilor ei, ale premierului și președintelui României, sub comanda căruia stau toți, și vă va deveni clar cît dispreț au pentru români, cîtă nepăsare pentru viețile noastre, cîtă obtuzitate ideologică și cîtă disperare pentru a se menține la putere cu orice preț. Toate acestea sînt semnele clare ale unei mentalități totalitare, ale extremismului politic și ale unei dictaturi în proces de instaurare.

Mi-am cîntărit bine cuvintele. Nu mai am însă nici o îndoială că acest regim este unul profund dăunător românilor. Ultima dovadă, dacă mai era nevoie de una, este campania ticăloasă contra AUR, pe care îl vrea eliminat din viața politică. Singura opoziție reală trebuie eliminată, sub acuzația de… EXTREMISM! Sper din tot sufletul ca românii să nu permită așa ceva. Și să măture rapid de la putere monstruoasa coaliție”, a mai spus Claudiu Târziu.