'Problema disponibilizaţilor de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. Există un protocol însă realizat de administratorul judiciar al combinatului, ce va fi publicat până în 5 februarie, în care este prevăzut planul de reorganizare a combinatului, dar şi plata datoriilor pe care le are societatea. Asta include şi datoriile către cei 1.000 de disponibilizaţi din anul 2013. Oamenii vor fi deci informaţi cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăţi', a precizat Liviu Pop.

El a anunţat şi faptul că există o scrisoare de intenţie din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean.

'Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, m-am întâlnit cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului – n.r.), care m-a informat că există o scrisoare de intenţie din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului. Mai multe detalii va oferi domnul ministru', a spus Liviu Pop.

Aproximativ 100 de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat, miercuri seară, în faţa Prefecturii din Râmnicu Vâlcea cerând salariile promise în urmă cu doi ani când au fost concediaţi de la combinatul chimic.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut soluţii şi răspunsuri concrete cu privire la plăţile compensatorii.

În sediul Prefecturii, o delegaţie a protestatarilor împreună cu liderii de sindicat ai Oltchim, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu, au avut o rundă de discuţii pe tema drepturilor băneşti ce se cuvin disponibilizaţilor de la Oltchim.

1.000 de salariaţi ai Oltchim au fost disponibilizaţi, în vara anului 2013, într-un proiect de restructurare a combinatului.

Oltchim, cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, se află de doi ani în procedură de insolvenţă şi a trecut prin mai multe etape eşuate de privatizare.