Premierul desemnat a anunţat că şi-a depus mandatul , pentru a nu împiedeica negocierile pentru formarea unui nou cabinet, care încep astăzi.

Într-o declaraţie de presă susţinută dimineaţă la Palatul Victoria, Negoiţă a anunţat că şi-a depus mandatul marţi la Preşedinţie, gest pe care l-a justificat prin apariţia unei alte „realităţi politice”.

„Dacă Parlamentul a amânat nejustificat instalarea unui guvern cu puteri legitime, astăzi trăim o altă realitate politică, iar partidele parlamentare şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să găsească o formulă majoritară. Mă aştept ca, în foarte scurt timp, un alt coleg al meu să poată forma guvernul. Am depus mandatul şi i-am mulţumit preşedintelui pentru colaborare”, a spus Negoiţă. „Am considerat că este normal ca aceste negovieri să se desfăşoare fără vreun impediment legat de persoana mea” a mai spus Negoiţă.

El a apreciat că dacă guvernul propus de el ar fi fost învestit, România ar fi primit a treia tranşă din împrumutul FMI.

Discuţiile de la Cotroceni încep după-amiază

Declaraţia lui Negoiţă are loc în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a convocat, miercuri, partidele la consultări „în vederea găsirii unei soluţii pentru numirea cât mai rapidă a unui Guvern”. Discuţiile urmează să înceapă la ora 14.00 cu minorităţile naţionale şi să se încheie cu delegaţia PDL.

Negoiţă a transmis Parlamentului, în luna noiembrie, o listă de Guvern cu 14 ministere, dar Parlamentul nu s-a încadrat în termenul legal de 15 zile pentru audierea membrilor noului Cabinet şi pentru votul de învestitură.