Liviu Dragnea și eliberarea din închisoare

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit la DCNews TV despre pedeapsa lui Liviu Dragnea, punctând că „reeducarea înseamnă să se ducă să sară în Piaţa Victoriei, când o fi cazul”.

„Pedeapsa este dată nu ca să îl scoată pe om din viaţa politică, nu ca să ataci un opozant politic, ci pentru reeducare. Ori, reeducarea înseamnă să se ducă să sară în Piaţa Victoriei, când o fi cazul. Uite, avem un exemplu care s-a dus, a sărit”, a spus acesta, referindu-se la Ludovic Orban.

Totodată, acesta a spus că „se aşteaptă şi de la Dragnea să facă și activism în sensul ăsta”, pentru a înțelege că și-a ispășit pedeapsa.

„Aşa se aşteaptă şi de la Dragnea. Nu doar să stea cuminte, să nu se bată cu colegul de cameră, ci să facă și activism în sensul ăsta, ca să înţelegem că şi-a ispăşit pedeapsa”, a conchis jurnalistul, conform dcnews.ro

Avocata lui Liviu Dragnea rupe tăcerea

Anterior, Flavia Teodosiu, avocata fostului șef PSD, a vorbit despre respingerea cererii de eliberare condiționată din închisoare, depusă de acesta și respinsă de magistrați.

Mai exact, aceasta susține că nu știe motivele pentru care judecătorii au luat o astfel de decizie, motivarea urmând să fie primită atunci când va fi redactată de instanță. Totuși, avocata susține că respingerea cererii a lăsat-o cu un semn de întrebare, în contextul în care, penitenciarul i-a dat aviz favorabil lui Liviu Dragnea.

„În acest moment nu știu motivele, pentru că urmează să primim motivarea, când o va redacta instanța. Cert este un singur lucru: respingerea ca neîntemeiată mi s-a părut cu semn de întrebare. Având în vedere că domnul Dragnea a primit de la penitenciar un aviz favorabil în care se menționează foarte clar faptul că dânsul a avut o atitudine pozitivă, a participat la toate activitățile lucrative și educaționale la care putea participa și a muncit, în limita în care i-a permis penitenciarul, cred că e un pic ciudat”, a spus avocata acestuia.

Totodată, ea a mai adăugat că din punctul ei de vedere, cererea trebuia admisă, având în vedere faptul că Liviu Dragnea a îndeplinit pedeapsa pe care trebuia să o execute.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea