Liviu Dragnea este de aproape doi ani în spatele gratiilor. A fost condamnat în mai 2019 la 3,6 ani de puşcărie cu executare după ce a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, înapoi după gratii?

Marţi, pe 27 aprilie, Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat, dacă judecătorii îi vor aproba cererea. Pentru a rămâne în libertate Dragnea este obligat să facă un singur lucru. Cel puţin asta susţine analistul politic, Bogdan Chirieac. Acesta susţine că dacă fostul şef al PSD revine în politică ar putea să fie din nou condamnat de justiţie.

Dragnea ar putea fi din nou condamnat

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a făcut o previziune cruntă. Acesta a comparat situaţia lui Dragnea cu cea a fostului premier şi candidat la prezidenţiale, Adrian Năstase.

“În privința lui Liviu Dragnea, eu cred că ține și de opțiunea personală. Eu nu am îndoieli că dacă va alege să facă politică, vor urma și alte dosare penale poate la fel de aberante ca dosarul acesta în care a fost condamnat.

Deci e o opțiune personală, dincolo de orice. Dacă va continua să facă politică sau va face precum Adrian Năstase. Se va retrage mulți ani, că Adrian Năstase asta a făcut după ce a fost și el condamnat pe niște aberații fără doar și poate, dar el a avut și interdicție de a face politică.

Omul chiar nu s-a implicat. Față de forța sa, implicarea sa în politică a fost de neglijat”, a spus Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro.

Dragnea are mai multe dosare

Liviu Dragnea mai are şi alte dosare penale, aflate în diferite stadii ale cercetărilor. Acesta este implicat într-un dosar de răsunet, Tel Drum, dar şi în dosarul Belina. Niciunul dintre acestea nu a ajuns să primească vreun verdict la tribunal până acum.

Sursa foto Dreamstime