Liviu Dragnea a vorbit în interviul pe care l-a acordat din spatele gratiilor, despre ceea ce se întâmplă în PSD, l-a atacat pe Vasile Dâncu dar și pe Laura Codruța Kovesi. În partea a doua a intervenției sale difuzate la Realitatea Plus, fostul lider al PSD a relatat în detaliu cum au fost manipulați Viorica Dăncilă și Paul Stănescu, alimentându-le orgoliile și temerile..

,,Rețeta nu e complicată, e foarte simplă, că oamenii aștia nu au idei multe, dar sunt eficiente, pentru că întotdeauna au cu cine să le pună în aplicare. În cazul doamnei Dăncilă, problema se punea în felul următor ,,Dom’le, cu Liviu nu se mai poate, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, astea sunt minciuni (ce susținea L. Dragnea – N.R.), eu zic să vă gândiți, doamna Dăncilă, dumneata chiar ești o femeie capabilă și chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus dumealui premier, dar a fost pe merit.” Încet-încet, a apărut această idee și i-au zis  ,,dom’le, lăsați-l pe el, o să avem noi grijă să fie condamnat, dar pregătiți-vă să luați partidul.” Și atât a fost, plus niște consilieri,” a afirmat Liviu, în interviul acordat Ancăi Alexandrescu.

Liviu Dragnea a explicat că aceeași rețetă a fost aplicată și în cazul lui Paul Stănescu, un alt vechi apropiat al său.

,,A fost prietenul meu de atâția ani, m-am ferit și mă feresc să vorbesc rău despre el, dar și lui i s-a spus la fel: ,,Dom’le, trebuie să preiei tu partidul, să fii tu în conducerea executivă, trebuie să alegi între partid și prieten.” A și avut el o declarație ,,între partid și prieten, aleg partidul”. Despre ce vorbești, frățioare, ce lucruri să alegi tu?! I se spunea ,,vezi că vrea să scoată România din Uniunea Europeană, e prieten cu Putin, e prieten cu nu știu cine, ba e cu rușii, ba e împotruva rușilor, ba e cu Viktor Orban. Fiecăruia i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcție de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic. Plus că au o grămadă de bani la dispoziție, să țină oamenii angajați, asta e!”, a punctat Dragnea.