Laura Atanasiu se număra printre soţiile de politicieni bine plătite din ASF, însă aceasta şi-a dat demisia în urmă cu trei săptămâni de la Autoritate, cu puţin timp înainte de izbucnirea scandalului privind salariile de la ASF.

Pe când Atanasiu ocupa funcţia de preşedinte al AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), soţia sa cupa poziţia de director general adjunct al asiguratorului ARDAF.

Aşa cum scria hotnews.ro de curând, pe lista celor mai bine plătţti angajaţi ai ASF apar şi soţii, foste soţii sau copii ai unor politicieni importanţi.

Laura Elena Chitoiu, sotia ministrului demisionar al Finantelor, Daniel Chitoiu, a obtinut un venit brut de 19.059 euro in ultimele doua luni ale anului 2013 (11.767 euro in noiembrie si 7.292 euro in decembrie). Laura Chitoiu este urmarita penal intr-un dosar in care este acuzata ca ar fi ajutat in mod ilegal o persoana sa obtina un aviz de la ASF pentru a ocupa o functie de conducere intr-o societate de asigurari.

Si fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, Grigoreta Cristina Zgonea, este una dintre cele mai bine platite angajate ale ASF: 16.700 de euro in total in doua luni (4.922 euro in noiembrie si 11.778 euro in decembrie 2013).