Seria de licitaţii organizată de Artmark sub numele Săptămâna Cadourilor a început marţi, 15 noiembrie, cu Licitaţia „Valori Tradiţionale” şi Licitaţia de Artă Decorativă de Epocă și s-a încheiat joi cu Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie şi Licitaţia de Alb-Negru.
Cele şase licitaţii au realizat vânzări totale de peste 1,1 milioane se euro şi o rată medie de adjudecare de peste 80%. Totodată, evenimentele din această săptămână au înregistrat aproape 400 de adjudecatari, dintre care numeroşi noi cumpărători, prin care piaţa de artă îşi confirmă şi continuă evoluţia.
Licitaţia „Valori Tradiţionale” a propus pasionaţilor de artă o selecţie de 70 de loturi și tot atâtea opere de pictură şi grafică realizate de artişti consacraţi, pe teme inspirate de viaţa şi arta ţăranului din satul românesc tradiţional. Sectorul tematic reprezentat de aceste opere s-a arătat unul popular în rândul colecţionarilor de artă, dar şi al investitorilor orientaţi către lucrări de artă de patrimoniu, care aduc randamente anuale pozitive sigure, în creştere moderată şi constantă. Opera „Ţărăncuţă cu fuior” (ulei pe pânză, 33,5 x 19 cm) de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată pentru 85.000 euro, suma maximă oferită în licitaţie.
Licitaţia de Artă Decorativă de Epocă 2011 a reuşit cel mai mare total de vânzări al unei licitaţii de artă decorativă de până acum, din România: 92.595 euro, cu aproximativ 50% mai mult decât a obţinut, în luna mai a acestui an, precedentul eveniment Artmark de profil. Cea mai importantă vânzare a licitaţiei a fost cea a lotului 107, ”Plafoniera Galle, decorată cu flori de magnolia”, adjudecată pentru 7.000 euro, după ce trei participanţi au disputat-o mult peste valoarea sa estimativă maximă.
Licitaţia Colecţiei Nicolae şi Hrisanti Petresco a realizat o rată de adjudecare de 100% şi un total de vânzări de 277.800 euro, dovedind că operele de pictură de patrimoniu din colecţii recunoscute sunt tot mai căutate de colecţionari şi investitori. Vânzarea principală a licitaţiei a fost realizată de una dintre operele semnate Gheorghe Petraşcu, „Interior din atelierul artistului” (ulei pe pânză, 46,5 x 38,5), adjudecată pentru 62.500 euro, peste valoarea estimativă superioară.
Licitaţia de Postmodernism a realizat o rată de adjudecare de 71% şi vânzări totale de 199.440 euro, care ridică la peste jumătate de milion de euro totalul vânzărilor de artă contemporană Artmark din acest an, o performanţă pentru anul de debut al licitaţiilor specializate.
Dacă în 2008, piaţa de artă de patrimoniu lua startul în condiţii similare, ajungând să crească cu aproximativ 1600% în numai trei ani, 2011 va rămâne de referinţă pentru evoluţia din următorii ani ai pieţei de artă contemporană.
Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie 2011 este prima de acest fel organizată în România, concepută special pentru a le prezenta entuziaştilor o colecţie inedită de opere şi obiecte de artă decorativă inspirate de aceleaşi pasiuni distinse. Selectate după criteriul valorii artistice şi oferite la preţuri deosebit de accesibile, cele mai multe loturi au fost adjudecate pentru sume cuprinse între 100 şi 400 euro. A realizat un total de vânzări de 41.375 euro şi o rată de adjudecare de 70%.
Licitaţia de Alb-Negru a obţinut un total de 109.635 euro şi o rată de adjudecare de 76%, rezultate care le dublează pe cele realizate în prima ediţie dedicată graficii şi picturii în alb şi negru de la începutul anului 2011 şi încheie cu succes întâiul an al acestui segment  pe o piaţa de artă în continuă emancipare. Cea mai mare sumă a fost oferită pentru opera „Ghiocel” de Nicolae Grigorescu, o pictură cu temă animalieră, în tonuri de gri, adjudecată pentru 19.000 euro.
Următorul mare eveniment al pieţei de artă va fi în 14 decembrie, când vor avea loc, la Ateneul Român, Balul iubitorilor de artă şi Licitaţia de Iarnă 2011.