Marea alianță a stângii de pe scena politică românească, dintre PSD și Pro România, pare tot mai departe să se înfăptuiască.

După neînțelegerile apărute în privința candidaților care vor participa în alegerile locale din Capitală și acuzele venite din partea Gabrielei Firea că Victor Ponta dorește să îi saboteze candidatura, a venit rândul PSD-ului să dea o lovitură în județul Dolj partidului Pro România.

Astfel, Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, împreună cu soția sa, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei și viitor candidat pentru a conduce capitala Băniei, deci o persoană foarte influentă în județ, au anunțat miercuri pe Facebook că o întreagă organizație locală a Pro Romania a trecut la PSD.

”Astăzi, președintele Pro Romania Leu, Paul Rebegilă, un coleg valoros, și toată organizația locală Pro România Leu au revenit acasă, la PSD, singurul partid veritabil de stânga, care se gândește la oameni și la comunitățile locale.

Bine ați revenit acasă!

Suntem convinși că împreună cu domnul primar Iulian Cristescu și echipa PSD Leu vom continua să dezvoltăm comuna Leu și satul Zănoaga.

Îi aștepta să revină acasă pe toți colegii care vor binele comunităților locale pe care le reprezintă”, se arată în mesajul postat pe internet.

De remarcat sintagma folosită, ”PSD, singurul partid veritabil de stânga” , care se constituie într-un atac deloc voalat la adresa partidului lui Victor Ponta și care lasă puține dubii în ceea ce privește intențiile social-democraților privind o posibilă alianță cu Pro România, cel puțin în județul Dolj.

De asemenea, trebuie evidențiat apelul făcut și către alți aleși locali de a părăsi partidul condus de Victor Ponta pentru a se alătura PSD, gest care nu lasă prea mult loc pentru o relație de curtoazie între cele două formațiuni politice, care să conducă în cele din urmă la încheierea unei alianțe.