CEO-ul companiei LG Home Entertainment a dezvăluit că va extinde lansarea globală a televizoarelor OLED pe mai multe pieţe din Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi regiunea CIS până la sfârşitul anului. Mai mult, televizoarele LG ULTRA HD de 55 şi 66 de inch – primele modele care sunt echipate cu decodoare HEVC – vor fi lansate în acest an în 50 de ţări, LG urmând să-și extindă eforturile strategice de colaborarecu posturile de radio şi alți parteneri pentru a accelera creşterea conţinutului ULTRA HD.

“Prin creșterea rapidă a cererii pentru televizoarele OLED şi ULTRA HD estimată pentru anul viitor, competiţia pentru o poziție de top pe piaţa televizoarelor de ultimă generaţie va deveni extrem de putenică,” a spus domnul Kwon.“LG îşi va consolida poziţia puternică la nivel global pe segmentul televizoarelor prin grăbirea lansărilor televizoarelor OLED pe anumite pieţe cheie. De asemenea, vom prezenta o gamă extinsă de televizoare ULTRA HD şi vom asigura o experienţă smart TV completă şi diferită.”

Dominarea pieţei prin lansarea extinsă a televizoarelor OLED

LG a marcat încă un moment important prin lansarea celui mai mare televizor ULTRA HD OLED la IFA. Cu o diagonală de 77 de inch, curbarea masivului ecran asemănător IMAX umple câmpul vizual al spectatorului într-un mod mult mai complex față de un televizor cu ecran plat. Televizorul curbat LG ULTRA HD OLEDîmbină excepționalele tehnologii WRGB OLED şi ULTRA HD, ceea ce rezultă într-un raport de contrast şi o rezoluţie de patru ori mai mare decât un FULL HD obişnuit. LG va prezenta consumatorilor tehnologia sa avansată ULTRA HD OLED TV în 2014.

Consumatorii pot deja să încerce experienţa televizoarelor inovatoare OLED LG în Coreea de Sud, Statele Unite şi Europa. Mai mulţi consumatori vor putea să experimenteze tehnologia LG odată cu lansarea televizorului OLED LG în Asia, Africa şi Orientul Mijlociu, şi zona CIS, anul acesta. Pentru a extinde rapid piaţa televizoarelor OLED, LG plănuieşte să vândă inovatorul televizor nu numai în magazine de lux, dar şi în lanţurile de magazine de electronice ale reţelelor naţionale.