Aceste laptop-uri accesibile, subțiri și ușoare impresionează prin echilibrul între portabilitate și performanță, ambele calităţi fiind relevante pentru consumatorii care au nevoie de mai multă putere de procesare decât poate oferi un netbook, de autonomie ridicată și un preț convenabil.

Având o grosime de doar 21.9 mm și cântărind 1.8 kg, seria S are un design exterior atrăgător, cu o finisare metalică elegantă și un procesor Intel® Core™ din generația a 3-a sau unul AMD A-Series. Seria S combină confortul, simplitatea și usurinţa în utilizare, pentru a oferi consumatorilor un PC accesibil cu o construcție şi performanță de calitate.

Echipate cu tehnologie de ultimă oră, IdeaPad S300 și S400 sunt disponibile cu procesoare Intel Core din generația a 3-a în două variante – i3 sau i5. Cu o capacitate de stocare pe hard disk de până la 500GB, noile laptop-uri oferă spațiu din plin pentru stocarea de muzică, filme și documente; în plus, modelele dispun și de un SSD (solid state drive) opțional de 32GB care îmbunătățește viteza de încărcare a sistemului de operare și capacitatea de răspuns. Pentru aceste produse au fost folosite, de asemenea, și metode inteligente de management al energiei care determină o autonomie mai mare – de până la 5 ore – și protejează durabilitatea bateriei pe termen lung.

Noile laptop-uri din seria S dispun de un touchpad inteligent care oferă utilizatorilor şansa de a controla mult mai bine procesele de scrolling și zooming; de asemenea, tastatura AccuType, cu taste rotunjite, oferă o experienţă comodă și mai multă precizie pentru utilizatori.

Utilizatorii pot profita cu această ocazie și de usurinţa în utilizare oferită de inovații precum Lenovo Quick Start “instant on” pentru accesul în doar câteva secunde la Internet. Chiar și protecția datelor devine mai ușoară, datorită Lenovo OneKey Rescue System, ce oferă o metodă simplă și rapidă de back-up şi de recuperare de date sau de fişiere corupte, precum și de procese de scanare completă împotriva virușilor.

Noile laptop-uri Lenovo au sub 21.9 mm grosime, cântăresc mai puţin de 1.8 kg, au un design contemporan, cu o finisare tactilă metalică şi sunt disponibile în mai multe variante de culoare, roșu aprins, gri metalic și roz perlat.

Produsele din seria S sunt disponibile în România din octombrie, la un preţ începând de la 1.800 lei.