Cei care au interzis să consume această legumă. Este preferata multor români

Ridichile roșii fac parte din categoria legumelor consumate de români în această perioadă, alături de salată verde, ceapă verde și usturoi verde. Ridichile roșii au un efect pozitiv asupra corpului iar substanțele active pe care le are pot reduce riscul de cancer la colon, sân sau chiar ovarian.

Totuși, există trei categorii de oameni care ar trebui să acorde o atenție sporită consumului de ridichi. Cei care suferă de tiroidă nu trebuie să consume ridichi în exces, deoarece pot apărea dezechilibre hormonale care agravează boala. Persoanele care au pietre la rinichi trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma această legumă. În plus, ridichile nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni digestive acute precum gastrită, diaree și colită.

Ce beneficii au ridichile

Chiar dacă există persoane cărora consumul de ridichi le face rău, leguma poate avea efecte benefice asupra altor persoane. Așadar, potrivit antena3.ro, ridichile au un conținut ridicat de fibre și de apă ceea ce te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Mai mult decât atât, ele potolesc foamea și nu au o cantitate prea mare de calorii. 100 de grame de ridichi roșii au doar 16 calorii.

Aceste legume contribuie la detoxificarea ficatului și la prevenirea bolilor hetapatice. În plus, ridichile roșii scad riscul bolilor cardiovasculare, combatând colesterolul lor și curățând sângele de impurități.

Sursă foto: Dreamstime