Legătura dintre un aliment pe care îl consumăm în fiecare dimineață și demență

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Australia de Sud a descoperit o legătură clară între consumul ridicat de cafea și o creștere cu 53% a riscului de demență, conform futurism.com

Informațiile respective au fost obținute după o analiză a istoricului medical al 17.702 de voluntari dintr-o bază de date din Regatul Unit și îi vizează pe cei care consumă șase sau mai multe cești de cafea pe zi. Studiul integral poate fi vizualizat la următorul Aici.

O legătură între consumul excesiv de cafea și alte boli neurologice

Studiul respectiv, publicat în luna iunie în jurnalul Nutritional Neuroscience, arată și o legătură între consumul excesiv de cafea și o prevalență mai mare de schimbări fizice în creier și alte boli neurologice.

„Luând în considerare toate permutările posibile, am descoperit în mod constant că un consum mai ridicat de cafea era asociat în mod semnificativ cu un volum cerebral redus. În esență, consumul a peste șase cești de cafea pe zi ar putea însemna un risc de boli neurologice precum demență și accident vascular cerebral”, a punctat Kitty Pham, autor principal al studiului și neurolog la Universitatea din Australia de Sud.

De asemenea, cercetătorii au explicat că nu sunt siguri de ce consumul excesiv de cafea este asociat cu un risc crescut de demență sau accident vascular cerebral. Totuși, aceștia au completat că o ceașcă de cafea pe zi nu prezintă, de cele mai multe ori, un risc.

„Consumul tipic de cafea este undeva între una sau două cești pe zi, iar consumarea a două cești de cafea pe zi este în regulă. Cu toate acestea, dacă cineva crede că se îndreaptă spre un consum de șase cești de cafea pe zi, poate că a sosit timpul să-și regândească obiceiurile zilnice”, a completat Elina Hyppönen, un autor al studiului.

Sursă foto: Dreamstime