Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat astăzi la Roşia Montană că ministerul are la dispoziţie, în acest an, aproape un miliard de euro din fondul de mediu, bani care vor fi distribuiţi pentru finanţarea unor proiecte sau programe de mediu.

Borbely a spus că unul dintre programele care vor continua acest an este cel privind amenajarea de parcuri, ministerul primind 1.043 de proiecte dintre care aproape o jumătate au fost analizate.

El a adăugat că, cel mai probabil, la sfârşitul lunii iunie, vor fi selectate aproximativ 280 de proiecte care înseamnă circa 300 de milioane de lei şi care ar urma să intre în execuţie.

Borbely a spus că un alt program al ministerului este cel privind amenajarea de staţii de epurare şi de extindere a reţelelor de canalizare, pentru care se vor aloca bani tot din fondul de mediu.

Potrivit sursei citate, în a doua jumătate a anului, va începe şi un program de amenajare de piste pentru biciclete.

„În jur de un miliard de euro putem angaja anul acesta din fondul de mediu, ceea ce înseamnă foarte mult pentru economia României în această criză economică” a spus Borbely.

El a adăugat că Ministerul Mediului a pregătit o Hotărâre de Guvern prin care urmează să se aloce fonduri şi pentru ecologizarea a cinci iazuri de decantare din România, rămase în urma unor foste exploatări miniere.

Totodată, Borbely a spus că Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, 438 de milioane de lei pentru lucrări de prevenire a inundaţiilor şi de regularizare a malurilor, bani alocaţi din fondul de mediu pentru o perioadă de trei ani.

SURSA: Mediafax