Totodată, fondurile proprii au crescut cu 3,3%, aflându-se la un nivel de 1.837 milioane euro la finele anului. Rezultatul generat din investiții a crescut cu 9,8%, până la 1.213 milioane euro, iar primele brute subscrise au ajuns la 4,52 miliarde euro, menținându-se astfel la un nivel similar celui din 2014 (+0,1%).

Pe segmentul asigurărilor de tip Property/ Casualty, rezultatele grupului arată o evoluție care depășește media pieței (+2,7%). Datorită creșterii continue a numărului de clienți cu acoperiri suplimentare, Gothaer Krankenversicherung așteaptă în continuare o creștere pe segmentul asigurărilor private de sănătate, în vreme ce segmentul asigurărilor de viață a înregistrat o scădere cauzată de mediul dificil al pieței și de o selecție mai riguroasă aplicată subscrierii polițelor cu primă unică.

Linia de business din domeniul energiei regenerabile se află în continuă dezvoltare, Gothaer Allgemeine fiind de câțiva ani liderul companiilor care asigură parcuri eoliene în Germania și în alte state europene, reușind în continuare să își întărească poziția pe piață în anul financiar 2015. Astfel, au crescut veniturile din vânzări în domeniul energiei eoliene cu 8,6% și cu 4,7% în domeniul energiei fotovoltaice. La nivel global, Gothaer a asigurat aproximativ 16.500 de parcuri eoliene, dintre care aproape 15.000 de astfel de sisteme doar în Europa.

Pe 15 aprilie 2016, agenția internațională de rating Fitch a reconfirmat rezultatele ratingurilor pentru Gothaer Allgemeine Versicherung AG și Gothaer Lebensversicherung AG. Ratingul companiilor se menține la A-, cu o perspectivă de evoluție stabilă.

Gothaer Asigurări Reasigurări este una dintre subsidiarele grupului Gothaer. În 2015, compania și-a consolidat poziția în piața românească de asigurări, plătind daune în valoare de 43.484.927 lei  și înregistrând prime brute subscrise de 81.989.892 lei. Întreaga evoluție a companiei a fost marcată de măsurile strategice implementate în vederea alinierii la standardele regimului Solvency II. De asemenea, în 2015, compania a continuat să își îmbunătățească procesele și fluxurile interne cu accent pe servisarea clienților și gestionarea daunelor.
”În ciuda condițiilor dificile și a provocărilor specifice pieței românești de asigurări, avem încredere că vom reuși să ne continuăm parcursul și să ajungem să obținem rezultate peste media pieței, beneficiind totodată de sprijinul și know-how-ul grupului, precum și de expertiza noastră și orientarea centrată pe clienți”, a spus Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.