Până acum autoritățile s-au ocupat de curățarea terenului de construcții care nu vor mai fi utile așa încât de astăzi să înceapă construirea celui mai mare Aqua Park din sud-estul României. Acesta va avea o capacitate de 3.500 de persoane, iar constructorii precizează că suprafața utilă va fi de peste 22.000 de metri pătrați. Autoritățile vizează atragerea de turiști odată cu finalizarea acestei investiții, atât din orașele învecinate cât și din Ucraina și Republica Moldova, având în vedere că va fi un obiectiv unic în zonă.

Termenul pentru finalizarea investiției este fixat în luna noiembrie a anului viitor, însă constructorii dau asigurări că vara viitoare va putea fi utilizată zona de plajă și cel puțin una dintre piscine.

Investiția practic redefinește complet ceea ce gălățenii cunosc sub denumirea de Plaja Dunărea, asta pentru că pe locul fostelor bazine cu valuri, acum va fi construit unul dintre cele mai complexe parcuri acvatice. Proiectații s-au gândit să păstreze frumusețea și tradiția bazinelor cu valuri care vor fi dotate cu un sistem performant și ecologic de producere a valurilor (maxim 60 de cm). Vor fi construite piscine de relaxare cu hidromasaj și zone de beach bar, piscină pentru aterizare la toboganele destinate adulților, piscine pentru copii cu tobogane pentru toate categoriile de vârstă, tobogane cu aterizare lentă orizontală pentru cei care nu știu să înoate dar doresc să testeze senzațiile unice oferite de alunecarea pe apă.

Cei care vor dori să își petreacă timpul liber la Plaja ”Dunărea” vor beneficia de facilitățile prevăzute în zona de Food, unde spațiile vor fi scoase la licitație în cel mult o lună de zile, pentru cei care vor dori să desfășoare activități comerciale în incintă. Proiectul Plajei Dunărea prevede inclusiv amenajarea unor terenuri de sport și zonă pentru organizarea unor evenimente ce va fi dotată cu ecran pentru proiecții.

Cea mai mare atracție la Plaja Dunărea, în afară de piscina cu valuri, căreia autoritățile gălățene îi duc tradiția mai departe, va fi unul dintre cele mai înalte tobogane, cel care atinge aproape 20 metri.

Tarifele vor fi pentru toate buzunarele, astfel sunt gândite două categorii de prețuri, atât pentru cei care vor dori să facă doar plajă dar și pentru cei care vor dori să aibă acces în zona de Aqua Park. Accesul în incintă se va face pe bază de brățară, pe care, la intrare, va fi încărcată suma pe care vizitatorul consideră că o va cheltui, în felul acesta evitându-se evenimente neplăcute de tip furturi sau chiar evaziune fiscală. Biletele vor putea fi achiziționate și online pentru a facilita accesul celor care vin din alte localități.