"Fie încetăm să mai vorbim despre aceasta, fie oferim unele probe, în cele din urmă. Altfel, totul este aproape indecent", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, la Tokyo, unde şeful statului rus se află într-o vizită. 

Rusia a negat în repetate rânduri acuzaţiile oficialilor americani de a fi intervenit în alegerile prezidenţiale din SUA, prin intermediul atacurilor cibernetice, pentru a favoriza victoria miliardarului Donald Trump, care a candidat din partea Partidului Republican, în defavoarea rivalei democrate a acestuia, Hillary Clinton. 

Casa Albă a atribuit joi preşedintelui rus Vladimir Putin responsabilitatea pentru aceste atacuri care ar fi putut influenţa scrutinul, soldat cu victoria lui Donald Trump. Preşedintele Barack Obama însuşi a anunţat represalii împotriva Moscovei. 

Potrivit mass-media americane, persoane având legături cu Moscova au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri după piratarea conturilor fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, şi ale Partidul Democrat, printre altele. 

Rusia a respins în mod repetat suspiciunile care o vizau, denunţând acuzaţii "gratuite" şi "neprofesioniste", "nesusţinute de orice fel de informaţie şi nici de probe". 

Casa Albă – a insinuat, din nou, joi, Donald Trump – are intenţii partizane în a acuza Rusia de a fi la originea actelor de piraterie informatică împotriva rivalei sale democrate, potrivit AFP.