Anunț extrem de important făcut de Președintele Klaus Iohannis! Cum vom petrece românii sărbătorile de Paște, în condițiile în care este al doilea an consecutiv în care Sărbătorile Pascale sunt afectate de pandemia de coronavirus.

Anunț extrem de important făcut de Președintele Klaus Iohannis! Paștele, fără restricții

Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, un moment în care vrem să fim alături de cei dragi și să mergem la biserică.

În noaptea de Înviere, restricțiile vor fi ridicate. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, ala cum am văzut și de Florii.

Este deja al doilea an în care Sfintele Sărbători Pascale ne găsesc într-o situație epidemiologică dificilă, din cauza Covid-19.

De data aceasta, veștile sunt bune, în primul rând ca urmare a campaniei de vaccinare.

Vaccinarea a cât mai multor români înseamnă întoarcerea la normalitate și ridicare restricțiilor.

Este îmbucurător că restricțiile adoptate de autorități au stopat și cel ce al treilea val, iar numărul infecătrilor este în scădere.

Nu trebuie să ne mințim singuri însă, mai sunt mulți români care pierd lupta cu boala în secțiile ATI.

Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemii și de a ne câștiga dreptul la o viață normală, fără restricții, așa că vă invit pe toți să vă vaccinați.

Expulzarea lui Alexey Grishaev

Anunț extrem de important făcut de Președintele Klaus Iohannis!  România nu se lasă intimidată în fața amenințărilor venite din partea Rusiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut marți o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, în care a prezentat concluziile ședinței Consiliului Suprem pentru Apărarea Țării – CSAT, care a avut loc anterior.

În cadrul ședinței CSAT au fost discutate starea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile acesteia pentru România.

Totodată, a fost trecută în revistă și încheierea misiunii NATO „Resolute Support”, din Afganistan.

Trebuie precizat că în acest moment contextul este foarte tensionat în regiune, pe fondul situației din Ucraina, dar și a deciziei de luni a autorităților de la București de a-l expulza pe adjunctul atașatului militar de la Ambasada Rusiei din România, Alexey Grishaev.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata de către autoritățile din România, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Afacerilor Externe  – MAE în cursul zilei de luni.

Relațiile dintre România și Rusia au devenit din ce în ce mai tensionate în ultima vreme pe fondul situației dintre Moscova și Kiev, dar nu numai.

Recent, Rusia a făcut o desfășurare masivă de forțe la granița cu Ucraina, precum și în Crimea, fapt care a creat îngrijorare în România și NATO.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu avertiza la momentul respectiv că în regiune fuseseră înregistrate și activități de spionaj, propagandă și dezinformare din partea Rusiei.